Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
19 / Sep / 2018
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact

Login firma
Pentru folosirea serviciilor 'Catalog Firme' trebuie sa va autentificati folosind un cont de Firma
Cont
Parola
Inscrie firma
Ferestre de Mansarda
Cosmetice Naturale
Jante Auto
Lumanari Mueller Kerzen
HPA Quality Placement
Servicii de curatenie
Expert ADR - Marfa periculoasa
Westtech - piese auto reconditionate
Hanul Moara cu Noroc
Automatizari porti, Usi de Garaj Arad si Timisoara
 

Claudia Boghicevici: Initiem un parteneriat pentru dezvoltarea si promovarea Gradinii Botanice Universitare "Pavel Covaci"


Autor: Arq.ro

Consiliul Judetean Arad isi propune sa contribuie la dezvoltarea si promovarea Gradinii Botanice Universitare „Pavel Covaci” de la Macea, un important obiectiv stiintific, cultural-educativ si de agrement, o adevarata baza didactica si de cercetare.

In acest scop, Claudia Boghicevici, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad, a organizat astazi o intalnire care pune bazele unei colaborari intre Consiliul Judetean, Universitatea de Vest „Vasile Goldis” Arad, Centrul Cultural Judetean Arad si administratia locala a comunei Macea. In echipa de lucru va fi invitata si Asociatia Excelsior.

„Consider ca prin incheierea unui parteneriat vom avea mult mai multe parghii pentru a valorifica acest patrimoniu cultural si stiintific, vom reusi sa dezvoltam si sa promovam cum se cuvine Gradina Botanica de la Macea, inclusiv  muzeele existente acolo: Etnografic, al Caricaturii, Dendrologic si celelalte obiective similare”, a declarat Claudia Boghicevici.

„Intalnirea cu reprezentantii Consiliului Judetean Arad a fost una extrem de binevenita. Conducerea Consiliului Judetean a vazut ecoul primului Congres international al gradinilor botanice din Regiunea Danubiana, pe care UVVG Arad l-a organizat in colaborare cu CASEE, EPSO, AGBR si Academia Romana-sectia Biologie si a decis sa declare Gradina Botanica „Pavel Covaci” de la Macea obiectiv strategic de interes judetean. Impreuna cu Consiliul Judetean Arad si cu primaria Macea, vom lucra pentru valorificarea ei din punct de vedere turistic, economic si chiar social. Noi am subscris la planul prezentat, avem un plan de dezvoltare a gradinii, prin introducerea sistemului de irigare, prin amenajarea aleilor, prin realizarea unor sere, pentru ca aceasta sa devina un centru turistic de prima importanta pentru judetul nostru”, a declarat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, presedintele UVVG Arad.  

Gradina de la Macea are in prezent o colectie de 3750 specii vegetale, cultivate sau spontane, care sunt raspandite in diversele sectoare amenajate, pe suprafata de 21,5 hectare. De remarcat este faptul ca la Macea se afla una din cele mai bogate colectii de plante lemnoase din tara, fapt evidentiat atat in literatura recenta de specialitate cat si in cataloagele de seminte editate in ultimii ani.

O prima tabara de sculptura de monumente in piatra care a fost gazduita aici in 1988 a lasat in dar o colectie de sculpturi frumoase parcului: busturile lui Mihai Eminescu, George Cosbuc, Vasile Goldis. Anual peste 10 000 de turisti, in special grupuri de copii si elevi, calca pragul Gradinii Botanice.

(C.P.)

10/10/2017
 
Vizualizari: 406 Trimite unui prieten
Sursa: Arq.ro Discuta aceasta stire pe Forum

Opinia ta conteaza!
Atentie: puteti sa introduceti o singura opinie per stire.
Nume
Opinia

Nu ne asumam raspunderea pentru opiniile exprimate in aceasta pagina.

Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
A patra editie Red Run
Din 28/09
FINALA CAMPIONATULUI DE DRAG 2018
Din 06/10
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio