Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
12 / Dec / 2018
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact

Login firma
Pentru folosirea serviciilor 'Catalog Firme' trebuie sa va autentificati folosind un cont de Firma
Cont
Parola
Inscrie firma
VerificareTVA - Informatii fiscale in timp real
Ferestre de Mansarda
Cosmetice Naturale
Jante Auto
Lumanari Mueller Kerzen
HPA Quality Placement
Servicii de curatenie
Expert ADR - Marfa periculoasa
Westtech - piese auto reconditionate
Hanul Moara cu Noroc
Automatizari porti, Usi de Garaj Arad si Timisoara
 

Iustin Cionca a invitat o echipa de medici chinezi intr-un stagiu profesional la Arad


Autor: Arq.ro

Presedintele Consiliului Judetean Arad, Iustin Cionca, s-a intalnit luni, la Fujian, cu conducerea Departamentului Medical al provinciei chineze, care i-a facut si o prezentare a sectiilor de Cardiologie si Pediatrie de la Spitalul Provincial Fujian.

Discutiile s-au concentrat pe posibilitatea unui stagiu profesional al medicilor specialisti chinezi la Arad, de unde ar putea fi acoperit un perimetru de cateva sute de kilometri cu consultatii pentru persoanele care sufera de afectiuni severe. La discutie au participat si conducatorii politici ai institutiei si directoarea Comisiei Medicale a Provinciei, Huang Yu – o comisie care gestioneaza activitatea unui numar de 220.000 de angajati dintr-un total de 26.000 de unitati medicale.

Presedintele Iustin Cionca a fost ghidat de prof. univ. dr. Guoxing Weng, unul dintre cei mai reputati cardiologi chinezi. Acestuia i-a cerut opinia cu privire la investitiile in Spitatul Clinic Judetean de Urgenta Arad, cei doi convenind sa schimbe detalii ulterior, eventual chiar in cadrul unei vizite la Arad a prof. univ. Guoxing Weng, asupra careia presedintele Consiliului Judetean a insistat, iar medicul chinez s-a aratat foarte receptiv.

Echipe medicale din Fujian realizeaza in mod regulat stagii profesionale in strainatate. Africa, Statele Unite, vestul Europei si Asia au fost pana acum principalele lor destinatii, iar invitatia presedintelui Iustin Cionca a deschis o discutie in consiliul de conducere al Spitalului cu privire la posibilitatea realizarii unei astfel de misiuni medicale si in tara noastra.

Vizitarea Spitalului Provincial din Fujian (cel mai mare spital al provinciei, cu un numar de 8.000 de pacienti tratati zilnic doar in ambulator, cu o suprafata desfasurata de 15,5 km2) a oferit si o privire asupra modului de organizare a sistemului medical chinezesc.  

In dupa-amiaza zilei de luni presedintele Iustin Cionca a fost invitat la Ferma Agricola Sino-Israeliana, unde specialisti in agricultura dezvolta tehnologii noi, pornind de la cresterea plantelor la lumina artificiala, realizarea de plantatii de legume si fructe fara sa fie necesara plantarea lor in pamant, la sisteme de recirculare a apei pentru irigatii si centrul de comanda computerizata prin care se controleaza plantatii si ferme aflate la sute de kilometri distanta. „Specialistii chinezi au fost interesati de realizarea unui parteneriat cu universitati de la noi si de detalii despre institutul de cercetare in domeniul viticol, din Podgoria Aradului. Ei sustin ca agricultura este un domeniu al viitorului care se va  practica la costum si cravata, din fata computerului. De fapt, sustin ca aceasta este o provocare pentru atragerea tinerilor inspre cresterea plantelor si zootehnie. Pentru intretinerea unui hectar de legume crescute in sera, fara sa fie plantate in pamant, este nevoie in acest centru de un numar de patru persoane, iar randamentul este incredibil de ridicat. Preturile de vanzare sunt si ele mari, pentru ca produsele sunt considerate bio, chiar daca gustul lor se regleaza in functie de cantitatea de fertilizator. Am vazut incotro se indreapta agricultura in special in zone care nu dispun de teren arabil de buna calitate. Am fost intrebat daca macar la nivel experimental, avand in vedere si costurile nu foarte ridicate, o astfel de abordare ar posibila si in sere din judetul Arad; ramane sa discutam asta acasa cu eventuali fermieri interesati sa ii punem in legatura cu cercetatorii chinezi”, a declarat Iustin Cionca.

In cursul zilei de marti, presedintele Consiliului Judetean Arad se va intalni cu presedintele Consiliului de Administratie al companiei King Long, de la care institutia aradeana a cumparat, in anul 2011, un numar de zece autobuze.

Va reamintim ca o delegatie din judetul Arad se afla in aceste zile in Republica Populara Chineza, unde discuta despre parteneriate concrete cu judetul nostru in sanatate publica, investitii, cultura, pe ordinea de zi fiind si modernizarea Spitalului Clinic Judetean, Aeroportul International si Zona Libera Arad-Curtici.

14/11/2017
 
Vizualizari: 448 Trimite unui prieten
Sursa: Arq.ro Discuta aceasta stire pe Forum

Opinia ta conteaza!
Atentie: puteti sa introduceti o singura opinie per stire.
Nume
Opinia

Nu ne asumam raspunderea pentru opiniile exprimate in aceasta pagina.

Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
Arad Open Air Festival revine in 2019
Din 15/01
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio