Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
22 / Feb / 2019
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact

Login firma
Pentru folosirea serviciilor 'Catalog Firme' trebuie sa va autentificati folosind un cont de Firma
Cont
Parola
Inscrie firma
VerificareTVA - Informatii fiscale in timp real
Ferestre de Mansarda
Cosmetice Naturale
Jante Auto
Lumanari Mueller Kerzen
HPA Quality Placement
Servicii de curatenie
Expert ADR - Marfa periculoasa
Westtech - piese auto reconditionate
Hanul Moara cu Noroc
Automatizari porti, Usi de Garaj Arad si Timisoara
 

Consiliul Judetean Arad lanseaza la Ziua Turismului doua circuite noi: al cladirilor Marii Uniri si al Palatelor Secession!


Autor: Arq.ro

Ziua Turismului Aradean, organizata la sfarsitul acestei saptamani, este momentul in care Consiliul Judetean Arad lanseaza „Circuitul cladirilor Marii Uniri”.

Avand in vedere ca Aradul este unul dintre orasele cu contributie importanta in unirea de la 1918, presedintele CJA, Iustin Cionca, a solicitat realizarea unui program de tururi ghidate care sa cuprinda cele mai relevante imobile din punct de vedere al episoadelor istorice care s-au petrecut aici, in anul 1918.

Proiectul se va derula prin Centrul National de Informare si Promovare Turistica (CNIPT) Arad, din cadrul Directiei de Comunicare si Strategii a CJA.

„Aradul este orasul Unirii! In urma cu 100 de ani, aradenii sunt cei care au organizat miscarea de rezistenta romaneasca, si-au pus la dispozitie casele pentru pregatirea Marii Uniri, si-au consumat resursele proprii si ale familiilor lor pentru ca la 1 decembrie sa poata fi citita, la Alba Iulia, rezolutia Marii Uniri elaborata la Arad. Constatam insa ca inca se cunosc foarte putine despre contributia aradeana la Marea Unire. De aceea, am decis sa realizam acest circuit cel putin anul acesta si sa spunem povestea oamenilor si a locurilor aradene care si-au pus amprenta asupra istoriei Romaniei”, a declarat presedintele CJA, Iustin Cionca.

Circuitul proiectat va incepe de saptamana viitoare, in mod regulat, in fiecare zi de vineri a saptamanii, de la ora 16.00. Traseul propus se va parcurge pe jos, iar un ghid din cadrul CNIPT va realiza ghidajul celor interesati, in limba romana. In fiecare zi de joi, de la ora 16, vor avea loc tururi ghidate in limba engleza. Inscrierile se pot face telefonic, zilnic, intre orele 09.00 – 16.00, la numarul de telefon 0728.116.412.

Este necesara rezervarea prealabila!

„Lansam acest circuit in cadrul Zilei Turismului Aradean pentru a intregi astfel pachetul City Break in Arad pe care il oferim vizitatorilor judetului nostru. In cadrul aceluiasi eveniment, duminica, in parcul Padurice, lansam un al doilea circuit, al cladirilor Secession din municipiul Arad, inspirati de faptul ca orasul de pe Mures are una dintre cele mai dezvoltate retele de cladiri Secession din Romania. Sunt cel putin 40 de cladiri realizate in acest stil in centrul Aradului, palate si case de raport, care fiecare au povestea lor si istorii personale care le contureaza personalitatea. Acestea ne dorim sa le facem mult mai cunoscute pentru aradeni, dar si pentru vizitatorii de pretutindeni”, a declarat dr. Andrei Ando, director al Directiei de Comunicare si Strategii a CJA.

Tururile ghidate ale cladirilor Secession vor fi disponibile marti, de la ora 16 (in limba romana), respectiv miercuri, de la ora 16 (in limba engleza). Inscrierile se pot face telefonic, zilnic, intre orele 09 – 16.00, la numarul de telefon 0728.116.412.

Este necesara rezervarea prealabila!

06/07/2018
 
Vizualizari: 584 Trimite unui prieten
Sursa: Arq.ro Discuta aceasta stire pe Forum

Opinia ta conteaza!
Atentie: puteti sa introduceti o singura opinie per stire.
Nume
Opinia

Nu ne asumam raspunderea pentru opiniile exprimate in aceasta pagina.

Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
Luna februarie la Teatrul Clasic Ioan Slavici
Din 10/02
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio