Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
18 / Mar / 2019
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact

Login firma
Pentru folosirea serviciilor 'Catalog Firme' trebuie sa va autentificati folosind un cont de Firma
Cont
Parola
Inscrie firma
VerificareTVA - Informatii fiscale in timp real
Ferestre de Mansarda
Cosmetice Naturale
Jante Auto
Lumanari Mueller Kerzen
HPA Quality Placement
Servicii de curatenie
Expert ADR - Marfa periculoasa
Westtech - piese auto reconditionate
Hanul Moara cu Noroc
Automatizari porti, Usi de Garaj Arad si Timisoara
 

Sarbii aradeni se pregatesc de sarbatoare


Autor: Vasile Zărăndan

Zilele Culturii Sarbe, cel mai important proiect cultural cu specific sarbesc din judetul Arad, cu o traditie de peste 20 de ani, se vor desfasura si in acest an, pe parcursul a doua saptamani, in perioada 17 – 28 septembrie.
Evenimentul este organizat de Uniunea Sarbilor din Romania impreuna cu Consiliul Judetean Arad, prin Centrul Cultural Judetean, si Primaria Arad, prin Centrul Municipal de Cultura.   
,,Zilele Culturii Sarbe este cel mai important eveniment cultural al toamnei. Ne bucura si ne onoreaza faptul ca, treptat, modelul nostru a fost implementat si in alte localitati precum Bucuresti, Timisoara, Moldova Noua”, a declarat Darko Vostinar, vicepresedinte al Uniunii Sarbilor din Romania.  
Claudia Boghicevici, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad, a subliniat importanta promovarii culturii, obiceiurilor si traditiilor sarbesti. „Ne dorim ca prin asemenea proiecte sa recunoastem importanta pe care au avut-o sarbii in dezvoltarea orasului nostru, sa pastram activ spiritul sarbesc si sa aducem un omagiu personalitatilor sarbe din Arad”.
In cadrul deschiderii oficiale persoanele care si-au adus o contributie semnificativa pentru comunitate vor fi rasplatite cu cea mai mare distinctie a Uniunii Sarbilor – Diploma „Sava Tekelija”. Tot in debutul evenimentului vor fi organizate expozitii de costume populare sarbesti si va putea fi vizionata colectia de portrete a familiei Tekelija.
Editia din acest an va fi extinsa, urmand sa se organizeze activitati si in alte localitati din judet unde regasim comunitati importante de sarbi. La Felnac va fi organizat un spectacol folcloric, cu prilejul hramului bisericii din localitate, iar la Pecica se va organiza un turneu de fotbal.
De asemenea, se va organiza o seara literara impreuna cu Biblioteca Judeteana „A.D. Xenopol”.
Simpozionul „Aradul de-a lungul timpului” atrage istorici din Serbia, Romania si Ungaria, dar si pasionati de istorie. Simpozionul este punctul de referinta al evenimentului, fiind organizat pentru prima data in anul 1999. In cadrul simpozionului va fi lansat volumul „Arad kroz vreme/Aradul de-a lungul timpului”, care cuprinde lucrarile unor istorici renumiti.
„Zilele Culturii Sarbe” se vor incheia cu spectacolul Ansamblului Kolo, organizat la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, in seara zilei de 28 septembrie.

14/09/2018
 
Vizualizari: 388 Trimite unui prieten
Sursa: Arq.ro Discuta aceasta stire pe Forum

Opinia ta conteaza!
Atentie: puteti sa introduceti o singura opinie per stire.
Nume
Opinia

Nu ne asumam raspunderea pentru opiniile exprimate in aceasta pagina.

Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
GastroPan 2019 - Expo Arad
Din 28/03
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio