Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
18 / Jun / 2019
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact

Login firma
Pentru folosirea serviciilor 'Catalog Firme' trebuie sa va autentificati folosind un cont de Firma
Cont
Parola
Inscrie firma
VerificareTVA - Informatii fiscale in timp real
Ferestre de Mansarda
Cosmetice Naturale
Jante Auto
Lumanari Mueller Kerzen
HPA Quality Placement
Servicii de curatenie
Expert ADR - Marfa periculoasa
Westtech - piese auto reconditionate
Hanul Moara cu Noroc
Automatizari porti, Usi de Garaj Arad si Timisoara
 

Municipiul Arad participa la Ziua Internationala a Reciclarii Deseurilor Electrice!


Autor: Arq.ro

Municipiul Arad se afla pe harta participantilor la Ziua Internationala a Reciclarii Deseurilor Electrice, eveniment organizat pentru prima data pe 13 octombrie 2018 pentru a promova colectarea selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice din intreaga lume.

Autoritatile locale si Serviciul Local de Colectare Arad, impreuna cu partenerii locali, incurajeaza cetatenii sa se alature acestei initiative europene si sa participe activ la campania din 13-19 octombrie din Municipiul Arad.

Cetatenii au ocazia sa scape gratuit de deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) participand la Ziua Internationala a Reciclarii Deseurilor Electrice! Aceasta initiativa a fost dezvoltata de WEEE Forum, asociatia internationala a sistemelor de colectare a deseurilor electrice, alaturi de 26 de membri ai sai si implica in jur de 40 de organizatii diferite din 20 de tari din intreaga lume. Scopul evenimentului este de a creste nivelul de constientizare privind importanta colectarii deseurilor electrice si de a incuraja populatia sa faca acest gest responsabil, fiind sustinuta si de Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec.

Implica-te acum! Aduna aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosesti, dar continui sa le tii in casa si vino cu ele la unul dintre punctele de colectare provizorii ce vor fi disponibile pe 13 octombrie, intre orele 10.00-16.00, in urmatoarele locuri din Arad:

- Zona Alfa - in spatele Carrefour, langa Biserica

- Zona Micalaca - Str. Abrud in spatele blocului nr. 129 sc. C (spatele pietei Miorita)

- Zona Garii - terenul de langa Gradinita PP15 str. Avrig

- Zona Vlaicu - Piata Agroalimentara (intrarea hala)

- Calea Timisorii nr. 39 - in fata Centrului de Zi pentru varstnici

- Zona Gradiste - in fata Sc. Gen. Aron Cotrus, Aleea Romanitei

Nu ai cum sa transporti singur deseurile electrice la unul dintre punctele de colectare? In perioada 13-19 octombrie, Serviciul Local de Colectare Arad asigura preluarea gratuita a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firma sau institutie! Tot ce trebuie sa faci este sa suni gratuit la TelVerde 0800 444 800, numar disponibil zilnic intre orele 9.00-17.00, si sa faci o programare.

Echipa Serviciului Local de Colectare Arad asigura colectarea gratuita a acestor deseuri electrice si transportul in siguranta catre fabricile de reciclare acreditate dupa standarde europene, acolo unde aceste deseuri vor fi tratate si reciclate conform normelor de mediu.

”Primaria Municipiului Arad saluta initiativa organizarii, in orasul nostru, a acestei campanii  ce vine in sprijinul cetatenilor care doresc sa se debaraseze responsabil de aceste obiecte, cu respectarea legislatiei in vigoare si avand in vedere normele de protectie a mediului inconjurator.”, au declarat reprezentantii Primariei Arad.

Raspunde pozitiv la colectarea si reciclarea aparatelor electrice vechi sau uzate, a becurilor si bateriilor! Contribui astfel la protectia mediului si la economisirea resurselor Pamantului. In plus, participand la aceasta actiune de colectare, ai sansa sa castigi unul dintre premiile oferite prin tragere la sorti: un frigider, un cuptor cu microunde, 5 cafetiere, 5 masini de calcat si 5 mixere. Tragerea la sorti a castigatorilor va avea loc pe 22 octombrie, la ora 12.00, pe platoul Pietei Avram Iancu.

Se estimeaza ca in 2018 vor fi generate 50 milioane de tone de deseuri electrice la nivel mondial. Doar 20% din deseurile electrice generate la nivel global sunt reciclate in fiecare an, ceea ce inseamna ca, anual, 40 de milioane de tone de deseuri electrice sunt depozitate, incinerate sau tranzactionate ilegal si tratate neconform, iar  acest lucru se intampla in ciuda faptului ca 66% din tarile lumii au o legislatie privind deseurile electrice. Implicatiile sunt pierderi uriase de materii prime valoroase si critice pentru industrie, precum si probleme serioase de sanatate, de mediu si sociale prin transferurile ilegale de deseuri catre tarile in curs de dezvoltare.

Ramai informat! Viziteaza www.colecteaza.ro sau suna gratuit la TelVerde 0800 444 800, pentru mai multe detalii despre colectarea si reciclarea deseurilor electrice si electronice. Alege sa iti respecti intreaga comunitate din care faci parte, legea si, mai ales, mediul inconjurator – colecteaza responsabil deseurile electrice!

12/10/2018
 
Vizualizari: 449 Trimite unui prieten
Sursa: Arq.ro Discuta aceasta stire pe Forum

Opinia ta conteaza!
Atentie: puteti sa introduceti o singura opinie per stire.
Nume
Opinia

Nu ne asumam raspunderea pentru opiniile exprimate in aceasta pagina.

Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
Arad Open Air Festival
Din 28/06
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio