Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

"Vita Week" si-a aflat castigatorii

Placinte, fructe si... multa voie buna!

Peste 400 de elevi au participat la concursul „Cea mai buna placinta/cel mai frumos cos/aranjament cu fructe”, organizat de Consiliul Judetean Arad in cadrul proiectului de informare si responsabilizare a elevilor fata de importanta consumului de fructe si legume proaspete, intitulat „Vita Week”.

Profitand de „Saptamana altfel”, pe parcursul a trei ore, sub indrumarea a 12 profesori, a organizatorilor si a juriului, concurentii si-au prezentat „operele”, atat preparatele de patiserie, cat si cosurile si aranjamentele cu fructe. Intregul concurs a fost insotit de ambitii, emotii si... multa voie buna.

„Acest proiect reprezinta un bun prilej pentru a le arata copiilor importanta unei alimentatii sanatoase, dar si munca si efortul celor care, prin munca lor, ne asigura produsele pentru aceasta alimentatie. Promovarea unui stil de viata sanatos trebuie aplicat inca de la o varsta frageda. Imi doresc generatii viitoare sanatoase, iar educarea si constientizarea elevilor asupra beneficiilor consumului de fructe proaspete inseamna o investitie eficienta in viitorul nostru, al tuturor”, a afirmat Claudia Boghcevici, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad.

Juriul a fost compus din Chef Cezar Munteanu (presedinte juriu), Mariana Tocaciu (Inspectoratul Scolar Judetean Arad) si Mihai Iancu (Consiliul Judetean Arad). Premiantii concursului au fost: Clasa a VII-a a Liceului Teoretic „Josef Gregor Tajovsky” din Nadlac (locul I), Clasa a VI-a a Scolii Gimnaziale „Caius Iacob” Arad (locul II) si Clasa a VII-a a Colegiului National „Preparandia – Dimitrie Tichindeal” Arad (locul III).

Toti participanti au primit cadouri si diplome, iar prezenta la Galleria Mall a fost pentru cei 400 de elevi intr-adevar „altfel”, o activitate inedita si din care au avut mult de invatat. De fapt, fiecare participant a fost castigator, mai ales prin prisma faptului ca a inteles importanta unei alimentatii din care sa nu lipseasca fructele si legumele proaspete, scopul principal al acestei actiuni.

Maine, 19 mai, la Cantina Municipala Arad, ora 12.00, va avea loc inchiderea evenimentului, cu prepararea unei salate de fructe uriasa. Si aceasta ultima „proba”, una colectiva, va fi jurizata de chef Cezar Munteanu. NU va fi un concurs in adevarat sens al cuvantului, dar prezenta specialistului Chef Cezar ne asigura ca salata va fi intr-adevar una de exceptie.

Proiectul „Vita Week”, aflat la a VII-a editie, se desfasoara in perioada 15-19 mai 2017, cu o valoare de 147.000 lei, TVA inclus. Finantarea este asigurata din fonduri europene.

Comunicat CJ Arad

Autor: Arq.ro, 19/05/2017

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum