Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Glad Varga: "PSD mentine nedreptati si discriminare intre pensionarii din Romania"

Deputatul PNL Glad Varga sustine ca, in ciuda promisiunilor mincinoase facute in campania electorala, PSD perpetueaza grave discriminari intre pensionari.

„PNL a aratat in repetate randuri ca Guvernul PSD-ALDE nu are nici cea mai mica intentie de a elimina dicriminarea pensionarilor, pe toate palierele acestui domeniu. Ne-am, pronuntat impotriva pensiilor speciale, sustinand principul contributivitatii, am cerut restrangerea aplicabilitatii acestor pensii speciale doar pentru cei care efectiv sunt militari combatanti, nu extinderea acestor pensii speciale catre alte categorii asimilate angajatilor cu haina militara. Nu s-a tinut cont de punctul de vedere al PNL. Guvernul a mimat revizuirea, dar, de fapt, nu a schimbat nimic. Nedreptatile strigatoare la cer raman pe mai departe, unii se imbuiba, iar altii nu au din ce trai de azi pe maine.

Au anuntat cu surle si trambite ca vor interzice reangajarea la stat a celor care s-au pensionat la varste ridicol de mici, pentru a nu mai fi posibila cumularea unor pensii nerusinate cu salarii la fel de nerusinate. S-au razgandit si au spus ca „tinerii” pensionari se pot reangaja la stat, dar nu la locul de munca de unde au fost pensionati, asa ca „oamenii partidului” se pot bucura pe mai departe de cumularea pensiei cu salariul, pentru ca, oricum, PSD exceleaza in numirea ca directori a unor membri ai partidului care, din puct de vedere profesional, nu au nici in maneca cu domeniile peste care sunt pusi sefi”, spune Glad Varga.

„Mai grav, arata deputatul aradean, Hotararea de Guvern nr. 291/2017 instituie o grava discriminare pentru cei care au muncit o viata, in conditii grele, nepermitand majorarea pensiilor pensionarilor din grupa I si II de munca care s-au pensionat pana la data de 1 ianuarie 2011. PNL a decis atacarea in contencios administrativ a acestei Hotarari. Fiecare organizatie judeteana a PNL va pune la dispozitia pensionarilor un avocat din partea partidului care sa ofere consultanta juridica si sa ajute la intocmirea documentelor in privinta atacarii in contencios administrativ a acestei Hotarari de Guvern”, a mai spus Glad Varga.

(C.P.)

Autor: Arq.ro, 11/08/2017

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum