Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Intre sapte si zece operatii se realizeaza zilnic in Blocul Operator Chirurgie Generala II!

Echipa medicala a Sectiei Clinice Chirurgie Generala II, din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad opereaza zilnic, aproximativ sapte pacienti programati la care se adauga urgentele venite de la Unitatea Primiri Urgente. Interventiile medicale sunt realizate in Blocul Operator – recent renovat si utilat cu aparatura medicala de ultima generatie -  de catre sapte medici chirurgi, dintre care doi sunt specialisti (asist.univ.dr. Andrei Korodi si dr. Alex Gaman) iar cinci sunt medici primari (dr. Edith Hornung, prof.univ.dr. Alexandru Dumnici, lect.univ.dr. Horatiu Papiu, dr. Marcel Onita si asist.univ.dr. Gigi Aiordachioae).
    „Investitiile facute in ultima perioada de catre Primaria Municipiului in parteneriat cu Consiliul Judetean Arad depasesc 300.000 de euro, si constau in aparatura performanta pentru Blocul Operator. Datorita acestora, numarul operatiilor a crescut simtitor, dovada fiind faptul ca zilnic avem sase - sapte operatii programate dar mai sunt si pacienti care ajung la noi, in regim de urgenta, de la UPU. Cele mai multe interventii chirurgicale sunt laparoscopice deoarece, acestea sunt mult mai usoare pentru pacienti, iar timpul de vindecare este mai scurt”, ne explica prof.univ.dr. Alexandru Dumnici, medic primar Sectie Clinica Chirurgie Generala II.
    In cadrul Blocului Operator Chirurgie Generala II se efectueaza o gama variata de operatii, pornind de la hernii, eventratii, colecist si pana la diferite tipuri de tumori de natura oncologica.

Autor: Vasile Zărăndan, 14/09/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum