Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Municipiul Arad participa la Ziua Internationala a Reciclarii Deseurilor Electrice!

Municipiul Arad se afla pe harta participantilor la Ziua Internationala a Reciclarii Deseurilor Electrice, eveniment organizat pentru prima data pe 13 octombrie 2018 pentru a promova colectarea selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice din intreaga lume.

Autoritatile locale si Serviciul Local de Colectare Arad, impreuna cu partenerii locali, incurajeaza cetatenii sa se alature acestei initiative europene si sa participe activ la campania din 13-19 octombrie din Municipiul Arad.

Cetatenii au ocazia sa scape gratuit de deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) participand la Ziua Internationala a Reciclarii Deseurilor Electrice! Aceasta initiativa a fost dezvoltata de WEEE Forum, asociatia internationala a sistemelor de colectare a deseurilor electrice, alaturi de 26 de membri ai sai si implica in jur de 40 de organizatii diferite din 20 de tari din intreaga lume. Scopul evenimentului este de a creste nivelul de constientizare privind importanta colectarii deseurilor electrice si de a incuraja populatia sa faca acest gest responsabil, fiind sustinuta si de Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec.

Implica-te acum! Aduna aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosesti, dar continui sa le tii in casa si vino cu ele la unul dintre punctele de colectare provizorii ce vor fi disponibile pe 13 octombrie, intre orele 10.00-16.00, in urmatoarele locuri din Arad:

- Zona Alfa - in spatele Carrefour, langa Biserica

- Zona Micalaca - Str. Abrud in spatele blocului nr. 129 sc. C (spatele pietei Miorita)

- Zona Garii - terenul de langa Gradinita PP15 str. Avrig

- Zona Vlaicu - Piata Agroalimentara (intrarea hala)

- Calea Timisorii nr. 39 - in fata Centrului de Zi pentru varstnici

- Zona Gradiste - in fata Sc. Gen. Aron Cotrus, Aleea Romanitei

Nu ai cum sa transporti singur deseurile electrice la unul dintre punctele de colectare? In perioada 13-19 octombrie, Serviciul Local de Colectare Arad asigura preluarea gratuita a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firma sau institutie! Tot ce trebuie sa faci este sa suni gratuit la TelVerde 0800 444 800, numar disponibil zilnic intre orele 9.00-17.00, si sa faci o programare.

Echipa Serviciului Local de Colectare Arad asigura colectarea gratuita a acestor deseuri electrice si transportul in siguranta catre fabricile de reciclare acreditate dupa standarde europene, acolo unde aceste deseuri vor fi tratate si reciclate conform normelor de mediu.

”Primaria Municipiului Arad saluta initiativa organizarii, in orasul nostru, a acestei campanii  ce vine in sprijinul cetatenilor care doresc sa se debaraseze responsabil de aceste obiecte, cu respectarea legislatiei in vigoare si avand in vedere normele de protectie a mediului inconjurator.”, au declarat reprezentantii Primariei Arad.

Raspunde pozitiv la colectarea si reciclarea aparatelor electrice vechi sau uzate, a becurilor si bateriilor! Contribui astfel la protectia mediului si la economisirea resurselor Pamantului. In plus, participand la aceasta actiune de colectare, ai sansa sa castigi unul dintre premiile oferite prin tragere la sorti: un frigider, un cuptor cu microunde, 5 cafetiere, 5 masini de calcat si 5 mixere. Tragerea la sorti a castigatorilor va avea loc pe 22 octombrie, la ora 12.00, pe platoul Pietei Avram Iancu.

Se estimeaza ca in 2018 vor fi generate 50 milioane de tone de deseuri electrice la nivel mondial. Doar 20% din deseurile electrice generate la nivel global sunt reciclate in fiecare an, ceea ce inseamna ca, anual, 40 de milioane de tone de deseuri electrice sunt depozitate, incinerate sau tranzactionate ilegal si tratate neconform, iar  acest lucru se intampla in ciuda faptului ca 66% din tarile lumii au o legislatie privind deseurile electrice. Implicatiile sunt pierderi uriase de materii prime valoroase si critice pentru industrie, precum si probleme serioase de sanatate, de mediu si sociale prin transferurile ilegale de deseuri catre tarile in curs de dezvoltare.

Ramai informat! Viziteaza www.colecteaza.ro sau suna gratuit la TelVerde 0800 444 800, pentru mai multe detalii despre colectarea si reciclarea deseurilor electrice si electronice. Alege sa iti respecti intreaga comunitate din care faci parte, legea si, mai ales, mediul inconjurator – colecteaza responsabil deseurile electrice!

Autor: Arq.ro, 12/10/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum