Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

Aradul primește vizita conducerii uneia dintre cele mai importante provincii din China

Aradul este gazda unei importante delegatii din Republica Populara Chineza. Viceguvernatorul Provinciei Fujian, Wang Huimin, o provincie cu 35 de milioane de locuitori, insotit de 6 lideri ai administratiei provinciale viziteaza judetul Arad ca urmare a invitatiei presedintelui Consiliului Judetean Arad, Iustin Cionca. Anul trecut o delegatie a Consiliului Judetean Arad a semnat la Fujian un Memorandum de Intelegere pentru intensificarea relatiilor administrative, economice, culturale, din domeniul sanatatii si al educatiei, memorandum care va sta la baza unei viitoare relatii de infratire intre Fujian si Arad.

Delegatia chineza participa astazi la Topul Firmelor iar maine va vizita obiective industriale si culturale din municipiul si judetul Arad, printre care Zona Libera, Terminalul Intermodal de la Curtici, Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad, Palatul Administrativ si Palatul Cultural.

Presedintele Iustin Cionca a declarat ca isi doreste ca Memorandumul de Intelegere cu Provincia Fujian sa fie urmat de pasi concreti, de colaborare in domeniul medical, economic, turism, schimburi de studenti, parteneriate intre scoli.

,,Judetul Arad si-a dezvoltat foarte mult in ultimii doi ani relatia cu Republica Populara Chineza. Avem un respect profund fata de partenerii nostri din administratiile Hainan si Fujian. In luna mai am gazduit cea mai importanta delegatie de oameni de afaceri din China care a fost vreodata la Arad, in domeniul industrial si medical. Am profitat de intalnire sa retransmit invitatia noastra conducerii Spitalului Provincial Fujian, cu care ne dorim sa intram intr-un parteneriat. Mi-am propus ca Aradul sa fie un centru al afacerilor chinezesti in Europa Centrala si de Est si sa deschidem la Arad un centru de medicina chineza traditionala. Experienta pe care am avut-o in Provincia Fujian m-a inspirat sa gandim dezvoltarea Aradului la o alta scara si sa accelerez colaborarea cu partenerii chinezi. I-am invitat pe oaspetii nostri sa participe la Topul Firmelor, in cadrul careia premiem cei mai performanti investitori din Arad. Sunt companii cu investitii de sute de milioane de euro, care realizeaza un export de 3,5 miliarde de euro, ceea ce ne plaseaza pe primele locuri in aceasta regiune a Europei. Revista internationala Forbes, cumparata de grupul chinez HNA, din Hainan, plaseaza Aradul in primele cinci cele orase din Romania cele mai bune pentru investitii”, a declarat presedintele Iustin Cionca.

Delegatia oficiala chineza este compusa din Wang Huimin, Vicepresedinte al Comitetului Provincial Fujian al Conferintei Consultative Politice a Poporului Chinez (Viceguvernator al Fujianului), Wu Guosheng, Director general al Comitetului pentru legaturi cu Hong Kong, Macao, Taiwan si Afacerile Externe ale Comitetului provincial Fujian CPPCC, Liu Lianghui, Director General Adjunct al Oficiului pentru Afaceri Chineze de peste mari al Guvernului Provinciei Fujian, Liu Lianghui, Director General Adjunct al Oficiului pentru Afaceri Chineze de peste mari al Guvernului Provinciei Fujian, Zhan Jinfeng, director adjunct al Biroului General al Guvernului Provinciei Fujian, Lin Lei, functionar al Oficiului pentru Afaceri Externe al Guvernului Provinciei Fujian si Chen Yuting,  investitor.

Autor: Arq.ro, 12/10/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum