Home Anunturi Matrimoniale Arad City Video Utile Radio Live Forum Games & Fun
Google Search
prima pagina :: home :: inapoi Trimite unui prieten

DGASPC Arad, partener pentru consolidarea retelei de asistenti maternali

Consiliul Judetean Arad a aprobat DGASPC Arad suma de 385.998,47 lei din valoarea finantarii nerambursabile solicitate de autoritatea finantatoare a unui proiect ce vizeaza consolidarea retelei de asistenti maternali.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad a fost cooptata ca partener in proiectul „TEAM-UP: Progres in calitatea ingrijirii alternative a copiilor” depus de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie in cadrul apelului non-competitiv „Reducerea numarului de copii si tineri plasati in institutii, prin consolidarea retelei de asistenti maternali”.

Finantatorul proiectului este Ministerul Fondurilor Europene prin Programul Operational Capital Uman si propune implementarea de activitati ce privesc dezvoltarea de instrumente, proceduri, mecanisme noi de formare a asistentilor maternali, imbunatatirea nivelului de competente al acestora, dar si asigurarea necesarului de resurse umane prin identificarea asistentilor maternali activi in reteaua actuala si recrutarea persoanelor interesate sa aiba aceasta profesie.

„Principalele lectii invatate in cadrul reformei din domeniul protectiei copilului in ceea ce priveste dezinstitutionalizarea arata ca planificarea inchiderii centrelor si a dezvoltarii de noi servicii trebuie sa aiba la baza nevoile specifice identificate pentru fiecare copil si familia acestuia, precum si consultarea lor, iar inchiderea centrelor de plasament trebuie obligatoriu insotita de dezvoltarea si intarirea serviciilor de prevenire a separarii copiilor de familie de la nivel de comunitate. Romania si-a luat angajamentul sa asigure trecerea de la institutii de tip rezidential la servicii comunitare, iar extinderea retelei de asistenta maternala este una din directiile pe care trebuie sa le exploatam si astfel suntem extrem de bucurosi sa fim parteneri in acest proiect.”declara Erika Stark, director general DGASPC Arad.

DGASPC Arad dispune in prezent de 108 de posturi de asistenti maternali prevazuti in statul de functii din care insa sunt activi 89 de asistenti maternali. Acestia ingrijiesc 106 copii.

Numarul de asistenti maternali propus de catre DGASPC Arad ce ar putea fi angajati prin proiectul non-competitiv ANPDCA –parteneriat DGASPC este de 20 de persoane, cate 4 pentru fiecare an in perioada 2018-2023, proiectul derulandu-se pe parcursul a 5 ani.

Autor: Arq.ro, 05/12/2018

 
Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Cazare Arad, Radio, Forum