Palatul Reinhardt situat pe B-dul Revoluţiei nr. 90, impunător edificiu cu parter şi două etaje, a fost construit la începutul secolului al XIX-lea. În 1898 îşi schimbă înfăţişarea, ca urmare a dorinţei proprietarului, fabricant şi creator de mobilă, de a avea un edificiu în ton cu stilul în vogă pe plan european, respectiv stilul Secession.
Clădirea a fost ridicată la începutul anilor 1800 la comanda familiei Reinhardt – familie de comercianți și fabricanți de mobilă în Arad și peste hotare.
Clădirea cu două etaje superioare, realizată în stil Secession, deține o valoare documentară şi arhitecturală. A fost construită la comanda familiei de fabricanți de mobilă Reinhardt. Edificiul adăpostește în prezent o galerie de artă și spații comerciale la parter, iar la etaj locuințe.
În Arad se găsesc o sumedenie de clădiri care mai păstrează însemne masonice, în special din perioada breslelor. Pe acestea, simbolistica este combinată cu însemnul arhitecţilor care le-au proiectat. Palatul Reinhardt îşi schimbă, în jurul anului 1892, doar faţada pentru a fi în ton cu moda Secession a vremurilor.
Simbolismul masonic în arhitectura arădeană, pe care Aradul l-a moștenit de-a lungul istoriei sale, se datorează nucleelor elitiste de la sfârșitul sec. al XIX-lea care au avut drept scop modernizarea orașului.
Prin urmare, în municipiul Arad putem identifica o multitudine de clădiri care mai păstrează însemne masonice, în special din perioada breslelor. De exemplu, însemne masonice se găsesc şi pe casa care a aparţinut cunoscutului arhitect arădean Emil Tabakovits (arhitectul Templului Masonic), din Piața Catedralei.