UNEXPECTED DALÍ @ MUZEUL DE ARTĂ

27.02.2020 - 26.04.2020

Pentru prima oară în România, la Muzeul de Artă Arad, se deschide expoziția „Unexpected Dalí”!

150 de lucrări din Colecția Kesauri (Lituania).

Expoziția „Unexpected Dalí” evidențiază aspecte majore din opera celui mai mare artist al timpurilor noastre – Salvador Dalí.
Expoziția de la Arad reunește lucrări originale ale lui Salvador Dalí, care fac parte din colecția Kesauri: litografii, piese din ceramică, lucrări din bronz și argint, lucrări de tapiserie.

Pentru a-l înțelege pe Dalí, trebuie să înțelegem principiile fundamentale care au făcut din el un artist intelectual. Pictura sa, în primul rând, a fost cea care a ilustrat cel mai bine teoriile și ideile sale. A fost important pentru el de a reprezenta nu numai ceea ce se vede ci și ceea ce simți sau gândești, probabil fără a realiza acest lucru.
Obiectivul expoziției este acela de a ajuta publicul să vadă și să înțeleagă cum a materializat Dalí viziunea sa datorită limbajului său artistic folosit în formarea imaginilor, care adesea capătă un aspect intangibil, dar în mod clar acesta este resimțit de către spectator. În ciuda a ceea ce ochiul vede, întotdeauna există ceva ascuns, dar mult mai important decât simpla imagine vizualizată. Acest puzzle și mister atrage și determină publicul să reflecteze asupra întrebărilor fundamentale ale vieții. Creativitatea lui Dalí înseamnă mai mult „a gândi”, „a imagina” decât „a vizualiza”.

BILETE

Adulți – 25 lei
Copii (7-17 ani), pensionari și studenți – 16 lei
Copii sub 7 ani: gratuit
Familie (2 adulți) 50 lei + 10 lei/copil (7-17 ani)
Grup școlar (de la 15 elevi): 10 lei/ elev; gratuitate: profesorul coordonator
Biletele se pot achiziționa de la casieria Muzeului de Artă în perioada 26 februarie-26 aprilie 2020 și sunt valabile pentru vizitarea întregului Muzeu de Artă Arad.

Fotografierea este interzisă!

Muzeul de Artă (str. Gheorghe Popa de Teiuș, 2-4, etaj II)
27 februarie – 26 aprilie 2020
Marți – Duminică: 09.00-17.00
Vernisaj: Miercuri, 26 februarie

Proiect expozițional organizat de Complexul Muzeal Arad, Consiliul Județean Arad, Art Expo S.I.A. Lituania.