Local

Adio chirie: Primăria se pregătește să cumpere clădirea în care funcţionează Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”

18.09.2019 ⋅ 0 comentarii

Primarul Călin Bibarț a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că municipalitatea se pregătește să cumpere imobilul în care funcționează Școala Gimnazială «Mihai Eminescu», urmând ca peste un an să se renunțe la contractul de închiriere.Potrivit primarului, clădirea ar putea intra în proprietatea municipiului Arad în aproximativ un an de zile,  întrucât este necesară parcurgerea unor paşi juridico-administrativi, respectiv: intenţia de achiziţionare a imobilului de pe strada Episcopiei nr. 40-42 va fi supus votului în cadrul Consiliului Local Municipal, apoi va fi necesară o evaluare a clădirii în vederea stabilirii preţului, urmează negocierea cu proprietarul imobilului – Episcopia Catolică din Timişoara şi ultimul pas, încheierea contractului de vânzare –cumpărare.  În aceste condiții, Primăria a mai închiriat pentru un an de zile imobilul. În ceea ce privește chiria, trebuie spus că aceasta este de 2.500 de euro/lună (TVA inclus).

„Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu de pe strada Episcopiei nu este proprietatea municipalităţii, ci este o clădire în proprietatea Bisericii Catolice. Am căzut de acord şi noi şi proprietarul, noi avem dorinţa de a cumpăra şi ei au dorinţa de  a vinde. De aceea voi începe demersurile legale  ce se impun, timp în care continuăm să închiriem acea clădire, maximum un an de zile. Sper ca într-un timp cât mai scurt să reuşim să finalizăm acest demers despre care s-a vorbit mult în ultimii ani. Este un demers de normalitate, un gest pe care-l facem pentru copii, pentru şcoala arădeană, pentru Arad, din dorința de a fi proprietari şi nu chiriaşi, având astfel posibilitatea de a investi mai mult în această şcoală”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Vă reamintim că anii trecuți edilii sperau să obțină în mod gratuit fostul sediu al Poliției de Frontieră, aflat în apropiere. Intenționau să mute acolo școala, pentru a nu mai investi într-o clădire care nu aparține municipalității. Administrația locală nu a găsit însă înțelegere din partea Guvernului, fostul sediu al Poliției de Frontieră a fost reabilitat cu fonduri europene, astfel încât nu își va putea schimba destinația vreme de cinci ani.

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro