Informatii

Patiserii aradeni se pregatesc de sarbatori

16.12.2006 ⋅ 0 comentarii

?n ultimii ani, gospodinele au tot mai puţin timp la dispoziţie pentru a face pregătirile de sărbători. Slalomul zilnic printre obligaţiile de serviciu şi ?ntreţinerea familiei, efectuarea curăţeniei şi gătit, le lasă de cele mai multe ori pe acestea epuizate. Cu at?t mai mult ?n preajma marilor sărbători c?nd tradiţia cere ca aceste evenimente să te găsească ?ntr-o curăţenie exemplară, cu covoarele bătute, geamurile spălate şi casa strălucitoare, timpul alocat pregătirii bucatelor este şi mai redus. ?n acest context, nu este de mirare că patiserii nu-şi mai văd capul de treabă ?n aceste zile. Soluţia cea mai la ?ndem?nă pentru doamnele tot mai ocupate din zilele noastre este cumpărarea prăjiturilor, a fursecurilor şi a cozonacilor nelipsite de pe masa de Crăciun. Din fericire această tendinţă a fost sesizată şi de producătorii de astfel de bunătăţi a căror ofertă este extrem de variată şi bogată. Astfel cu aproximativ 200 .000 de lei se poate cumpăra un kilogram dintre cele mai fine fursecuri, la fel ca şi sărăţelele sau saleurile. Prăjiturile se pot achiziţiona la preţuri cuprinse ?ntre 15.000 şi 25.000 de lei per bucată, funcţie de conţinut. ?n această perioadă mare trecere au şi cozonacii, produs tradiţional pentru masa de Crăciun şi care nu poate lipsi de pe nici o masă. Şi aici oferta este foarte bogată de la cei simpli p?nă la cei umpluţi cu nucă, rahat, stafide, cacao şi altele. Preţurile diferă funcţie de umplutură, dar ?n medie un cozonac nu depăşeşte suta de mii. Există desigur şi varianta pentru cei mai mofturoşi şi mai potenţi financiar, celebrul Panetone, frumos ambalat, ?n cutii colorate, dar care ajunge şi la trei sute de mii de lei. Pe l?ngă lipsa de timp, atracţia pentru astfel de oferte are la bază şi un calcul relativ simplu făcut de gospodine, calcul care relevă faptul că de cele mai multe ori este mai ieftin să iei ?de-a gata? dulciurile cu pricina dec?t să cumperi ingredientele şi să treci la treabă. Multe doamne au ajuns de ceva vreme la această concluzie şi drept urmare, ?n aceste zile iau cu asalt magazinele de specialitate pentru a face comenzi din timp. De cealaltă parte, patiserii susţin că această tendinţă este din ce ?n ce mai accentuată, de la an la an cresc?nd numărul celor care renunţă la a mai face celebrele ?prăjituri de casă?.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Claudia Adjudeanu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro