Meniul pentru noaptea de Revelion
28.12.2006
⋅ 0 comentarii
Masa de Revelion ne dă tuturor bătăi de cap, ?n special atunci c?nd ea implică şi musafiri sau rude venite ?n vizită. Indiferent dacă veţi petrece revelionul ?n doi, la lumina lum?nărilor, acasă cu familia sau prietenii, ?n faţa Primăriei, la manifestările organizate ?ntre vămi sau la un restaurant, majoritatea femeilor pregătesc bucate specifice (şi) pentru Acasă.
Noaptea dintre Ani are un farmec aparte??ncep?nd de la modul ?n care ne ?mbrăcăm, la parfumul folosit, la machiaj, la luminile din casă şi p?nă la bucatele ce le punem pe masă? Aşadar, pentru a uşura munca gospodinelor de a alege meniul pentru Noaptea de Revelion vă sugerăm nişte reţete:
Ciuperci umplute
cu caşcaval
500 g de ciuperci de mărime medie; 500 g de orez; 100 g caşcaval ras
1 ardei gras; o ceapă mare; 2 roşii mari, nu foarte coapte; 2 linguriţe ulei de măsline; 2 linguriţe pătrunjel tocat mărunt; sare după gust; piper după gust
Mod de preparare: Se spală ciupercile bine şi se curăţă, tăindu-le cozile;
Cozile de la ciuperci se pun ?ntr-un alt vas şi se taie mărunt; Se taie mărunt ceapa, ardeiul şi se amestecă cu cozile ciupercilor tăiate mărunt; Se ?năbuşeşte amestecul creat ?ntr-o tigaie de teflon timp de 1-2 minute, cu sare şi ulei; Se condimentează interiorul ciupercilor rămase cu sare şi piper după gust; Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt peste amestecul ?năbuşit;
Se aranjează ?ntr-o tavă toate ciupercile cu gaură ?n sus, ţin?ndu-se cont să se lase loc ?ntre două ciuperci astfel ?nc?t să nu se amestece umpluturile acestora; Ciupercile se umplu cu amestecul de legume şi cu caşcavalul ras pe deasupra; Se introduce tava cu ciupercile umplute la cuptor; Se lasă ciupercile la cuptor timp de 10 minute; C?nd se scot de la cuptor se lasă foarte puţin să se răcească şi se presară pătrunjel tocat din ce a rămas peste ele. Se servesc calde.
Friptură de curcan
cu mere
Bucătăria franceză nu se dezminte, prin preparatele sale sofisticate, elaborate şi delicioase, iar friptura de curcan cu mere este exact unul din acele produse. Dacă vrei să-ţi surprinzi musafirii, chiar şi ?n perioada sărbătorilor, atunci friptura de curcan cu mere se va dovedi un real succes.
Friptura de curcan cu mere este exact ceea ce ?ţi doreşti, dacă vrei ceva mai sofisticat, săţios şi uşor. Surpriza obţinută de friptura de curcan cu mere, va fi dată de originalitatea reţetei, pentru că astfel veţi pregăti carnea de curcan altfel ca de obicei. Deliciul creat de o friptură de curcan cu mere, este dat de asocierea cărnii de curcan cu gustul acrişor al merelor, precum şi de gustul de curry asociat cu prezenţa alunelor.
Ingrediente 250 grame de curcan; 500 grame de orez; 4 mere; 1 ceapă mare; 1 lingura de curry; 300 ml de bulion; 300 ml lapte; 3 linguri de făină; 100 grame de alune prăjite; piper negru proaspăt măcinat; sare după gust; 3 linguri ulei de măsline, 2 linguri suc de lăm?ie; Mod de preparare: Se fierbe carnea de curcan p?nă c?nd dă apa ?n clocot şi carnea devine moale; ?n acelaşi timp se fierbe orezul; Se taie apoi ?n cubuleţe carnea de curcan;
Se taie merele ?n bucăţi mari şi se scot seminţele; Se curăţă ceapa şi se taie ?n felii subţiri; Se ?ncinge uleiul ?ntr-o tigaie mare şi se ?nmoaie ceapa tăiată felii subţiri ?n el, ?n timp ce uleiul este la foc mic; Se adaugă merele şi se prăjesc timp de 2 minute; Se adaugă praful de curry, se presară lingurile de făină şi sarea (după gust); Se amestecă timp de 2 minute; Se adaugă bulionul şi laptele şi se pun ingredientele la fiert, amestec?nd continuu ?n el, p?nă c?nd vedem compoziţia ?ncep?nd să se ?ngroaşe, devenind o pastă omogenă; Se adaugă piperul măcinat şi sucul de lăm?ie, curcanul şi orezul şi se pune din nou amestecul la fiert; C?nd dă compoziţia ?n fiert, se pune la foc mic şi se fierbe timp de 15 minute; Se toacă alunele mărunt ?n acest timp; Se ia amestecul de pe foc şi se presară alunele pe deasupra; Se serveşte potrivit de caldă.
Indiferent de locaţia ?n care veţi păşi ?n Noul An nu uitaţi ca e o noapte specială, o noapte ?n care Dumneavoastră trebuie să fiţi speciali!
Sursa:
Informatia Aradului