Informatii

Primele cazuri de malpraxis in Arad - Specialistii concluzioneaza: medicii ? vinovati de moartea baiatului de 12 ani

25.04.2007 ⋅ 0 comentarii

În urmă cu aproape două luni, vă supuneam atenţiei cazul cutremurător al unui băiat de 12, Dalin Cheşa,  care s-a stins din viaţă din cauza unei apendicite nediagnosticate la timp, deşi copilul se afla sub supravegherea medicilor. Părinţii copilului acuzau medicii care l-au consultat pe copil de incompetenţă şi de superficialitate, la doar câteva ore după intervenţia chirurgicală, care s-a dovedit a fi prea târzie, survenind decesul.
În urma apariţiei în presă a cazului şi a reclamaţiilor părinţilor, Colegiului Judeţean al Medicilor, respectiv Comisia de Malpraxis constituită la nivelul judeţului au demarat o anchetă. În urma analizelor specialiştilor trei din cei cinci medici care au consultat copilul au fost găsiţi vinovaţi de malpraxis. Este vorba despre dr. Carmen Lucan, dr. Cristian Geantă şi dr. Henry Osakwe.
În privinţa medicilor Zeno Moldovan şi Mihai Soiu, comisia a concluzionat că nu sunt vinovaţi de malpraxis în acordarea asistenţei medicale.
Rămâne de văzut care vor fi urmările acestor concluzii, în contextul în care avem de-a face cu primele cazuri de malpraxis de la nivelul judeţului.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Mican ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro