Informatii

Cu o saptamana inainte de deschidere - Strandul Neptun - un santier

25.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Muncitori care repară aleile, comercianţi care îşi amenajează terasele şi câţiva arădeni la plajă… Cam aceasta ar fi, în câteva cuvinte, atmosfera la Ştrandul Neptun, unde ne-am deplasat pentru a vedea care este „pulsul” în incinta locului de agrement, cu aproximativ o săptămână înainte de deschiderea oficială, pentru că, după cum orice arădean ştie, la 1 Mai ştrandul arădean intră în funcţiune.

Reparaţii la alei
Orele 14,00. Linişte deplină, la intrarea în incinta locului de agrement. Doar susurul Mureşului, vuietul vântului de primăvară şi foşnetul frunzelor plopilor înalţi de la intrarea în incinta locului de agrement se făceau auzite. Înaintăm pe aleile ştirbite de câte o pavelă înspre clădirea administraţiei. În drumul nostru liniştea dispare. Auzim voci şi zgomote. Observăm că în spatele restaurantului Raţio Beach se lucrează. Câţiva muncitori reparau aleile, ce au fost făcute praf în urma iernii. Câţiva arădeni pensionari stăteau întinşi la plajă. Ne îndreptăm spre aceştia. „Anul acesta am venit la plajă mai devreme decât de obicei, având în vedere că temperaturile de afară au fost foarte plăcute. Deja ne-am bronzat”, ne spune o pensionară simpatică ce stătea pe un şezlong. Nu ştim însă care vor fi preţurile abonamentelor anul acesta. Din câte am auzit, o să fie la fel ca şi anul viitor. Asta ar fi cât de cât bine pentru noi, că dacă ar fi să plătim la preţ întreg, nu ne-am mai permite să stăm pe aici”, a mai adăugat femeia.
Problema gunoaielor
Un alt bătrânel ne-a abordat spunând că spera ca, dacă tot a luat Primăria ştrandul în administrare, ar trebui să se ocupe mai mult de locul de agrement mai ales în privinţa curăţeniei: „Sperăm să nu mai fie la fel ca şi anul trecut Primăria, când comercianţii aruncau gunoaiele în spatele cabinelor. Era o mizerie de nedescris. Eu am cabină aici şi, din cauza mizeriei se strângeau aici şi şobolanii. Ca să nu mai spunem şi faptul că nici nu le-a păsat unde aruncă gunoiul. Şi  l-au pus peste o ţâşnitoare de unde noi beam apă potabilă!…”
In rest pensionarii spun că sunt destul de mulţumiţi de condiţiile oferite la ştrand: „Este singurul loc în care mai putem şi noi să ne petrecem vara, că altceva ce să facem. Nu ne permitem să mergem la Felix sau prin alte părţi. Aşa că stăm aici. Şi suntem destul de mulţumiţi. Sperăm doar să nu crească preţurile, că atunci nu ştim unde vom mai merge”, a mai spus o altă pensionară.
Bazine nevopsite
Ne-am îndepărtat de aceştia pornind pe aleile centrale, pentru a vedea cum se pregătesc comercianţii de noul sezon. La majoritatea unităţilor comerciale era cineva care punea la punct detaliile pentru redeschiderea teraselor. Mai mult decât atât câţiva patroni s-au pregătit din timp, terasele acestora fiind deja puse la punct. Şi drept urmare aveau şi câţiva clienţi.
Şi în „zona de baie” era cât de cât curat. Însă ceea ce am observat fost că, deşi mai sunt câteva zile până la deschiderea oficială, bazinele nu arătau a fi fost vopsite şi nici nu era nimeni prin preajmă care să se ocupe de acest detaliu. Totuşi, iarba era tunsă. Măcar atât. Nu putem însă să nu atragem atenţia asupra faptului că am văzut vreo câţiva câini vagabonzi care păreau că îşi fac veacul prin zonă, problemă care credem că ar trebui rezolvată până la deschiderea sezonului. În rest, toate bune şi frumoase. În afară de problema bazinelor, am văzut că se lucrează. Şi comercianţii şi lucrătorii puşi de primărie munceau la înfrumuseţarea aspectului locului de agrement.
Preţuri
Încă o dată reamintim, pentru cei care nu au aflat încă, anul acesta preţurile la de acces la ştrand vor fi următoarele: 2,5 lei intrarea la preţ întreg şi 1,5 lei la preţ redus, abonamentele - 80 de lei la preţ întreg şi 30 de lei la preţ redus, iar abonamentele la cabine 30. Un lucru bun schimbat într-o recentă şedinţă de consiliu local este faptul că intrarea la ştrand se va achita doar până la orele 22, iar după aceea să fie liberă.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro