Informatii

O LUME NEBUNA, NEBUNA, NEBUNA?

25.04.2007 ⋅ 0 comentarii

* Noii miniştrii au aşteptat cu nerăbdare trecerea Paştelor pentru a purcede la reformele mult promise. Şi, primul semnal l-a dat ministrul Agriculturii care şi-a început reformele prin… schimbarea fotoliului ministerial neîncăpător pentru statura sa cam rubicondă. * În schimb, Ludovic Orban după ce s-a amuzat puţin pe seama machetelor de vapoare cu care era înţesat biroul său („Uite, că mai avem, totuşi, vapoare, nu s-au vândut chiar toate…”) a cerut să se facă „niţică ordine” în jurul său… Tare a intrat pe piaţă şi noul ministru al Armatei, Teodor Meleşcanu care direct de la… Înviere a plecat taman în Irak pentru a ciocni un ou roşu cu militarii români de acolo. * În Belgia, mai precis în regiunea Valonia, exasperate de fumul înecăcios provenit de la grătarele utilizate în timpul liber de către locuitori, autorităţile regiunii au hotărât să instituie din această vară o… taxă pe fiecare grătar folosit în valoare de 20 euro. Sperăm că nu le-am dat vreo idee şi guvernanţilor noştri… * Greu de crezut şi totuşi, aşa este: postul de televiziune sau posturile de televiziune care îl mediatizează cel mai mult pe Traian Băsescu – şi, în general, pozitiv! – sunt Antena 1 şi Antena 3 ale lui Dan Voiculescu, cel mai mare duşman declarat al preşedintelui. Iar cea mai recentă dovadă o constituie – aşa după cum au remarcat mai multe ziare – vizita la Sibiu a lui Traian Băsescu de Paşti, vizită care, cel puţin cea din prima zi a fost relatată cu lux de amănunte doar de… Antena 3!
* O parte a presei, şi îndeosebi televiziunile a făcut mare caz de divorţul lui Petre Roman ignorând că şi pe la alte case chiar mai simandicoase se întâmplă la fel. Precum, în guvernul polonez, unde actualul prim-ministru, om însurat şi tată a trei copii, s-a „combinat” cu o… deputată cu care urmează sa aibă în curând un băieţel. Cum se vede, dragostea, de la o anumită vârstă mai coaptă (sau chiar, răscoaptă…) cam face ravagii… * Andreea Marin Bănică nu „iartă” nimic când vine vorba de rotunjitul veniturilor. Astfel, de câteva zile ea poate fi văzută pe micile ecrane făcând graţios reclamă la anumite… mezeluri! Ce-i drept, delicioase, dar parcă alăturarea ei unei astfel de publicităţi parcă şochează. Sau poate, chiar asta s-a şi urmărit. * În mai toate oraşele care se respectă „se trage” din greu şi se fac tot felul de planuri pentru conservarea centrelor istorice, o idee mai mult decât salutară şi necesară. La Arad, cum se observă, se preferă supermarketurile şi mall-urile…
* Dan Voiculescu somează mai marii Procuraturii să-i grăbească şi  să-i termine cât mai curând dosarul penal cu care s-a trezit pe cap, cel cu spălarea de bani. Nu de alta, adaugă el, dar cum se întâmplă pe la noi, povestea ar putea dura luni şi chiar ani întregi, timp în care numele său neprihănit ar avea de suferit. Curat, neprihănit, aşa este, dom’ Voiculescu! * De câteva zile Cecenia are un nou şef de stat pe nume Ramzan Kadîrov, un tip, se zice, nu prea dus la biserică şi care face numai ce vrea el. Precum numirea ca prim-ministru a vărului său primar, o chestie care a fost dezagreată de unele cancelarii occidentale. Cancelarii care n-au strâmbat la fel din nas atunci când preşedintele Poloniei l-a pus prim-ministru pe… fratele său geamăn, o treabă care, orice s-ar zice, nu se compară cu ceea ce s-a întâmplat în obscura Cecenie! * Vasile Bran, deputat P.D.-ist de 15 ani de zile (!) şi normal, obişnuit cu traiul bun, nu vrea să se dea plecat din funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului, pentru asta el fiind hotărât să-şi dea demisia din P.D. şi să treacă la, până mai ieri, duşmanul de moarte, P.N.L. Ce dacă se-nverzeşte Emil Boc? N-are decât! * Începând din această lună producătorii de bere, ciocolată, vinuri şi ape minerale vor fi controlaţi lunar. Dar, nu oricum. Adică, inspectorii nu pot veni în control când îi taie pe ei capul, ci doar la… cererea „clientului”. Respectiv, a producătorilor pomeniţi mai sus, control pentru care cei inspectaţi vor plăti un tarif orar de 48,6 lei. Ăsta, da, control, nu? * De ce simplu, dacă se poate complicat, cam aşa s-ar traduce „deşteapta” iniţiativă a primului ministru de a comasa două ministere mamut: cel al Finanţelor cu cel al Economiei spre a ieşi o… Godzilă! „Deşteaptă” pentru că fiecare fost minister şi-a păstrat absolut toţi şefii, întregul personal, ba chiar şi principalele direcţii: de control, de personal, de informaţii, juridic etc. etc. O chestie făcută, doar aşa, ca să ia ochii! (cui?). Sau ca să ne aflăm în treabă! * Kanal D. se pierde tot mai mult în ceaţă, emisiunile sale fiind departe de ceea ce lumea aştepta, piesa sa de „rezistenţă” fiind, culmea, telenovelele! Ca şi când n-am fi avut destule până acum! * Nemulţumit că n-a primit ceea ce vroia în Guvern, Crin Antonescu îl aşteaptă la cotitură pe Tăriceanu, la prima sa greşeală acesta urmând să fie zburat din fruntea partidului şi înlocuit fie cu Crin Antonescu, fie cu Ludovic Orban. Gurile rele spun că Tăriceanu nu va mai apuca toamna ca preşedinte, ceea ce n-ar fi exclus cunoscându-l pe Răzgândeanu ca unul care mai mereu îşi dă cu stângul în dreptul!

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Mircea Dorgoşan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro