Informatii

?Leul nu are nici o valoare??

07.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Întrebarea din sondajul nostru de astăzi a fost următoarea: „Simţiţi în modul dumneavoastră de viaţă că se apreciază moneda românească raportată la valută?” Iată care au fost răspunsurile trecătorilor intervievaţi:

Popa Nicolae, lăcătuş: „Nu se simte. Mai degrabă putem spune că este vorba despre o propagandă. Eu cred că tot ce se întâmplă cu leul la noi în ţară nu este altceva decât o subapreciere a monedei proprii. Moneda în fond şi la urma urmei este tare, însă preţurile astea ne omoară. Totul se scumpeşte…”
Marian Zmeu, şofer: „Aşa şi aşa. Nu cred totuşi că am simţit vreo apreciere în ultima perioadă a monedei româneşti. În România niciodată nu va fi precum în ţările occidentale, sunt convins de acest lucru!”
Livia, casnică: „Nu, categoric nu. Altceva nu văd ce aş putea să vă răspund la această întrebare…”
Marin Lăscuţ, electronist: „Sincer nu. Leul nu are nici o valoare. Nu cumpărăm nimic pe el. Salariile sunt atât de mici, raportate la preţuri, încât automat scade valoarea banului. Nu cred că va fi vreodată apreciat, poate a fost pe vremea lui Ceauşescu…”
Botez Dan, frezor: „Se apreciază, eu aşa cred. Nu foarte tare, dar aş minţi dacă nu aş spune că în ultima perioadă am văzut o oarecare creştere a valorii monedei româneşti. Să sperăm că ne îndreptăm spre mai bine…”
Nedea Antone, pensionar: „Leul este fără valoare. Atât vă pot spune. Am o pensie foarte mic după ani, ani de muncă. Şi ce fac cu ea? Abia că îmi ajunge de mâncare şi medicamente. Sincer vă spun, după 40 de ani de muncă am 500 de lei pensie? Unde este apreciată moneda românească? Suntem nenorociţi!”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro