Informatii

Cu toate ca reglementarile au fost aprobate de cateva luni bune - Aradenii refuza sa respecte regulile de parcare

08.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Sistemul de parcare cu plată implementat de Primărie a intrat în vigoare în municipiu de câteva luni bune, dar, cu toate acestea arădenii încă nu respectă întocmai regulile impuse de acesta. După cum am mai scris în nenumărate rânduri, maşinile parcate anapoda, la 45 de grade sau chiar în mijlocul intersecţiilor, nu au dispărut încă din „peisajul” străzilor centrale, că de celelalte nici nu mai vorbim…
Parcări anapoda
Majorităţii conducătorilor auto parcă nu le mai iese din minte parcarea la 45 de grade, foarte puţini fiind cei care îşi lasă autovehiculele în paralel cu bordura, respectând hotărârea de Consiliu Local care reglementează sistemul de parcări cu plată. Aşa că străzile centrale au rămas la fel ca înainte, în orele de vârf sunt la fel de aglomerate. Parcă nimic nu s-a schimbat, Bulevardul Revoluţiei, fiind sufocat de autovehicule.
Astfel dacă ai treabă prin centru şi vrei să parchezi trebuie să dai câteva ocoale până când, dacă eşti destul de norocos, găseşti un loc în care să îţi parchezi autoturismul. După ce aproape că îţi trece cheful de a mai rămâne prin oraş. Şi mai grav este faptul că, foarte mulţi dintre arădeni, în nevoia disperata de a opri, îşi abandonează autoturismele pe unde apucă, chiar şi în intersecţii, unii lăsând avariile pornite, iar alţii pur şi simplu fără a-i interesa că încalcă grav regulile de circulaţie.
Aparate defecte
O altă problemă pentru care nu mai sunt de vină arădenii sunt aparatele de taxare. Fiind destul de vechi, unele dintre acestea înghit monedele fără a elibera vreo chitanţă. Şi apoi te mai trezeşti şi cu amendă, cu toate că, practic, dacă vrei o altă chitanţă, trebuie să treci drumul sau să mergi mult mai mult pe jos. Şi, în fond, aparatele ar trebui să funcţioneze, nu să-ţi ia banii fără nimic în schimb. Şi dacă tot vorbim de amenzi, „taxa suplimentară” pe care trebuie să o plătească arădenii care nu respectă hotărârea de consiliu privitoare la reglementarea sistemului de parcare este de 30 de lei, iar dacă nu este plătită în 48 de ore, se mai aplică şi penalităţi.
Arădenii care consideră că au fost sancţionaţi pe nedrept pot să depună contestaţii la Serviciul de parcări al Primăriei Arad, în termen de 15 zile.
Este bine de ştiut însa că, agenţii Serviciului de parcări deţin aparate digitale de filmat, cu care înregistrează fiecare maşina găsita parcata fără chitanţă. Astfel ca, cei care depun contestaţii nu vor avea de câştigat decât daca reclamaţiile sunt îndreptăţite.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro