Informatii

Manifestari de ?Ziua Europei?

08.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Săptămâna aceasta, în data de 9 mai, la Arad va avea loc cea de-a X-a ediţie a sărbătorii „Ziua Europei”. Cu acest prilej, în municipiu, vor avea loc mai multe acţiuni. Astfel, începând cu orele 10,00, Grădiniţa PP16 va organiza un concurs de desene pentru preşcolari între 10 grădiniţe, intitulat „PENTRU O EUROPĂ MAI FRUMOASĂ”. Mai târziu, la orele 11,00, la Palatul Administrativ, va avea loc o masă rotundă cu subiectul „Brandul României în Europa”. În cadrul acesteia, Primarul Gheorghe Falcă va rosti cuvântul de bun venit, iar apoi va avea loc o dezbatere. Tot aici se va mai desfăşura şi premierea concursului „MADE FOR EUROPE”, un concurs de produse a proiectelor Comenius şi Leonardo da Vinci 2004-2006, organizat de Inspectoratul Şcolar Arad la care vor participa 10 şcoli. O altă acţiune va fi evaluarea şi premierea rezultatelor concursului „Idei Culturale Arădene”, organizat de Liceul de Artă Sabin Drăgoi. La finalul mesei rotunde vor avea loc discuţii, precum şi prezentarea lucrărilor elevilor din Parcul Europa.
La orele 13,00, evenimentele se vor muta în parcul Europa, unde va avea loc un moment festiv. Aici va putea fi ascultat Imnul UE, Imnul Naţional, iar apoi se va face arborarea drapelelor.
Nici majoretele nu vor lipsi, acestea prezentând un program în Parcul Europa, după care aleşii locali vor uda, simbolic, pomii plantaţi în parc ai oraşelor înfrăţite.
Şi anul acesta în parc va fi dezvelită o nouă lucrare de artă, după care imediat se va desfăşura un spectacol folcloric cu Rapsozii Zărandului şi grupul folcloric din Nădlac, organizator fiind Consiliul Judeţean Arad.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: INF ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro