Informatii

Oferte de concedii la preturi modice sau piperate - in functie de preferinte si posibilitati

08.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Încet – încet, sezonul estival se apropie şi odată cu primele semne ale deschiderii lui, gândul arădenilor zboară, inevitabil la concedii… Odată cu gândul apare şi cercetarea pieţei de oferte privind vacanţe la munte, la mare atât în ţară cât şi în străinătate, agenţiile de turism bătându-se în oferte care mai de care mai atractive.
Desigur că ofertele variază de la o agenţie la alta, noi putând doar să vă prezentăm o ofertă orientativă de pe piaţă.
Un tur de nouă zile pe ruta Praga – Viena – Budapesta cu autocarul şi cazare la hotel dar numai cu mic dejun inclus costă în jurul a 315 Euro. În acest interval, turiştii beneficiază de vizită la Biserica Încoronării Mariei Tereza (Coroana Imperiului Austro-Ungar), partea veche a oraşului Praga şi plimbare pe faleza de la malul Dunării, monumentul Păcii de la Austerlitz, Catedrala Sf. Petru şi Pavel, Piaţa Primăriei Vechi, un tur al oraşului PRAGA cu autocarul, o croazieră pe Vltava, un tur al Vienei unde se vizitează  opera, muzeul de artă, piaţa Maria Tereza, Parlamentul, Primăria, Universitatea, Burgtheatre. Turiştii vor beneficia de o cină vieneză.
 Din programul de vizită al capitalei Ungariei se regăsesc obiective precum Dunărea, Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanţuri, Parlamentul, Podul Elisabeta.
Romanticii pot petrece şapte zile la Paris într-un hotel de trei stele, având transportul asigurat cu avionul contra sumei de 635 Euro, în preţ regăsindu-se un tur panoramic de Paris cu ghid local, o croazieră pe Sena.
Un sejur în Spania se ridică la 595 Euro, cu transport cu avionul din Bucureşti, cu şase nopţi cazare cu mic dejun inclus în hoteluri de  3 şi 4 stele, transport pe teritoriul Spaniei cu autocar aer condiţionat cu vizite la Palatul Regal în Madrid, Catedrala din Sevilla, Palatul Alhambra şi Grădinile Generalife în Granada, Parcul Guell din Barcelona transport cu avionul, compania ALITALIA Bucuresti – Milano si Roma – Bucuresti
Zece zile în Italia, cu 9 nopţi de  cazare cu mic dejun in hoteluri de 3 stele, cu transport cu avionul  se ridică la aproximativ 800 de euro.
Şapte nopţi în Antalya costă aproximativ patru sute de euro, zece nopţi – pornesc de la 455 de euro. Un circuit în Croaţia de zece zile se ridică la 360 de euro, unul în Franţa de 14 zile se ridică la 580 de euro, iar altul în Elveţia, de nouă zile se ridică la 425 de euro.  
În Grecia, una dintre zonele cele mai bine cotate în topul preferinţelor românilor, ofertele sunt pe măsură. Fără transport, însă cu mic dejun şi cină şi implicit cazare într-un hotel de trei stele, cinci zile costă aproximativ 120 de euro, iar patru zile, însă la hotel de patru stele costă apoximativ 160 de euro. De asemenea, tot în Grecia, la Tolo sau în Insula Poros, o săptămână costă între 280 şi 380 de euro, în funcţie de cazarea la hotel sau la pensiune.
Patru zile la Toscana, în ţinutul renumitelor podgorii costă 230 de euro, un sejur romantic la Londra se ridică la aproximativ o mie de euro, aventura raftingului la Veneţia – 325 de euro, un sejur de paraşutism în Franţa depăşeşte 600 de euro şi lista cu activităţi din cele mai atractive poate continua cu zbor cu balonul la Firenze (484 de euro), o cina pe Orient Express (919 euro), un week-end romantic la Paris (410euro)…
 Alte oferte vizează circuite precum Argentina - Bolivia - Paraguai , care se întind pe 18 zile (1699 de euro), vacanţa în Honolulu la 695 Euro, o vacanţă în Miami la aproximativ 800 de euro…
Litoralul românesc îşi aşteaptă de asemenea, clienţii. La Costineşti, un sejur de şapte zile pleacă de la 126 de lei, la Mamaia, şapte zile la hotel se ridică la peste 700 de lei, iar la pensiuni preţurile sunt modice, în unele situaţii (e adevărat la noroc), se găsesc oferte chiar la câte 15-20 de lei cazare pe zi.
O noapte în Poiana Braşvo costă de la 58 de euro şi poate ajunge la peste 300 de lei. La Sinaia, cazarea porneşte de la 100 de lei şi ajunge la peste 200 de lei pe noapte, la Băile Herculane, la pensiuni o cameră porneşte de la 60 de lei pe noapte şi ajunge la 200 de lei, la Băile Tuşnad – o  noapte costă 100 de lei…
Oferte bogate pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele. E nevoie doar de timp şi răbdare pentru a analiza toate ofertele.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Mican ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro