Informatii

Constructia autostrazii care leaga Aradul de Timisoara va incepe anul acesta

30.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Procedurile pentru construirea autostrăzii care va lega Aradul de Timişoara continuă. Conducerea Consiliului Judeţean Arad, Primăria Arad, Primăria Nădlac şi Primăria Pecica a avut ieri, în sala 70 a Palatului Administrativ, o întâlnire cu consorţiul de consultanţă care a câştigat licitaţia pentru contractul de servicii ISPA (Instrumentul pentru Politici Structurale de Pre-Aderare) pentru asistenţa lucrărilor.
Viitoarea arteră europeană va costa în total aproape cinci miliarde de euro, se va întinde pe o lungime de 871 de kilometri pe teritoriul României, respectiv de la Vama Nădlac, cel mai tranzitat punct de frontieră din vestul ţării, până la Constanţa. În judeţul nostru autostrada va trece prin Nădlac - Pecica - Arad - Zădăreni.
Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat că, cu toate că a fost anunţat că perioada de proiectare va dura 18 luni, lucrările la tronsonul de autostradă, de 49 de kilometri, care trece prin judeţul nostru şi ajunge la Timişoara vor demara anul acesta. Suma necesară pentru aceste lucrări, în speţă 270 de milioane de euro, există deja, fiind asigurată de către Banca Europeană pentru Investiţii şi de Guvern. „Acum s-a câştigat licitaţia pentru proiectare. Construcţia autostrăzii va începe anul acesta, în funcţie de cât de repede se va finaliza proiectul. Asta poate să fie în august, septembrie…”, a declarat Gheorghe Falcă, edilul şef al Aradului.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N.B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro