Informatii

Politistii aradeni ?pe urmele? pietonilor indisciplinati

31.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Conform unor statistici, în ultima perioadă numărul accidentelor rutiere grave soldate cu morţi şi răniţi care au avut loc pe raza judeţului nostru, a crescut considerabil. În acest sens, Poliţia Rutieră Arad se arată îngrijorată de situaţie şi drept urmare în cursul zilei de ieri a organizat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere cu urmări deosebit de grave. Printre obiectivele acestei acţiuni se numără astfel diminuarea numărului accidentelor rutiere care au drept cauză viteza excesivă şi indisciplina pietonilor. Şi asta deoarece, de cele mai multe ori, pietonii sunt singurii vinovaţi de producerea incidentelor rutiere. Aceştia nu se asigură în momentul în care se angajează în traversare, trec prin locuri nepermise ori pe culoarea roşie a semaforului.
Fie că sunt prea grăbiţi, îngânduraţi ori cu prea multe probleme pe cap, pietonii uită să se mai uite în dreapta şi stânga lor atunci când pun piciorul pe şosea. Mai mult, pentru unii dintre ei zebra nici nu există. „Dacă putem scurta drumul, de ce să nu o facem?” – gândesc unii. Pe de altă parte însă, sunt şi unii şoferi care nu acordă prioritate de trecere persoanelor aflate pe zebră, creându-se şi în acest caz neplăceri.
Acţiunea de ieri a început la ora 10.00 şi a durat două ore. În toată această perioadă, mai mulţi agenţi de poliţie s-au deplasat în cartierul Aurel Vlaicu de unde i-au „pândit” pe arădenii care încercau să traverseze şoseaua neregulamentar. Primele „victime” au fost surprinse chiar la câţiva metri de sediul Poliţiei Rutiere Arad, şi anume pe strada Şaguna. Doi bărbaţi, conducători auto, după ce şi-au parcat maşina, s-au strecurat printre autovehicule, încercând să ajungă pe partea opusă a trotuarului. Poliţiştii le-au aplicat celor doi câte o sancţiune contravenţională în valoare de 39 de lei noi şi le-au explicat riscul la care se supun atunci când aleg să treacă prin locuri nepermise. În cartierul Vlaicu, o altă domnişoară a dorit să scurteze drumul, ocolind cu mult zebra. Nici ea nu a rămas nepedepsită, alegându-se cu o amendă tot în valoare de 39 de lei. „În urma numărului mare de accidente rutiere petrecute în ultima perioadă şi în care au fost implicaţi pietonii, am decis să organizăm această acţiune, tocmai pentru a încerca să stăm de vorbă cu ei, să-i sancţionăm conform legislaţiei pentru ca aceştia să înţeleagă riscul la care se supun atunci când traversează neregulamentar”, a conchis Meszar Răzvan, subinspector în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Rutiere Arad.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro