Informatii

Aradenii despre eventuala interzicere a fumatului in locurile publice

31.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Ministerul Sănătăţii a lansat o dezbaterea publică privind fumatul în spaţii închise. Astfel, în perioada 11-25 mai a.c., oricine ar fi putut să completeze, pe pagina de web a Ministerului un chestionar privind legislaţia anti-fumat. Având în vedere că azi se sărbătoreşte Ziua Internaţională fără Tutun, am încercat să aflăm şi noi părerea arădenilor cu privire la această decizie care urmează să fie sau nu aprobată şi anume să fie interzis fumatul în toate locurile publice, adresându-le următoarea întrebare: „Cum comentaţi faptul că s-ar putea ca începând de mâine să fie interzis fumatul în locurile publice?”

Fogoroş Zoltan: „Nu sunt de acord cu această decizie, sper că nu se va aproba. Eu fumez foarte mult, aşa că nu cred că aş putea să ies la o cafea într-un bar şi să nu-mi aprind o ţigară.”
Anonim: „Nu o să mai fumăm, asta e! Nu avem ce face. Am încercat să mă las de fumat dar nu am putut sta fără ţigări decât două zile. O să fumez pe ascuns…”
Poleac Ioan, student: „Sunt foarte fericit. Eu zic că trebuie să se aprobe această decizie, să fie interzis fumatul peste tot. Eu nu sunt fumător şi pe această cale aş recomanda tuturor tinerilor să nu se apuce de acest viciu.”
Muntean Nicoleta, casnică: „Eu una mă bucur pentru că nu sunt fumătoare şi sincer mă deranjează atunci când merg într-un bar şi trebui să inspir fumul de alţii. Nu ştiu însă cum vor reacţiona fumătorii înrăiţi care sigur nu se vor putea lăsa de acest viciu. Hotărârea ar fi ideală pentru cei mici. Nu mai putem merge cu ei nicăieri, la o cofetărie căci peste tot se acceptă fumatul.”
Pop Doiniţa, muncitoare: „Eu am fost fumătoare dar am reuşit să mă las. Mă bucur să aud acest lucru, ar fi bine să se interzică fumatul în locurile publice. Sper ca prin această decizie să se reducă numărul persoanelor fumătoare, chiar nu ar fi rău acest lucru…”
Nicolae B., muncitor: „Pentru fumători nu cred că e bine acest lucru. Şi eu mă aflu în aceeaşi situaţie, iar cu toate că m-am gândit de multe ori să renunţ la ele, nu am reuşit. Cred că o să fumez pe ascuns, sau numai acasă, dacă se va aproba această hotărâre.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica; Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro