Informatii

Strandul de la Sofronea, asaltat de aradeni

01.06.2007 ⋅ 0 comentarii

Aflat la doar 7 km de Arad, ştrandul de la Şofronea este preferat de cetăţeni pentru calităţile terapeutice pe care o are apa termală şi a zonei de agrement. Sute de arădeni, dar şi turişti din afara judeţului Arad, vin zilnic, la ştrandul de la Şofronea, unde îşi petrec timpul liber împreună cu familia şi prietenii. Pentru a veni în întâmpinarea vizitatorilor, taxa de intrare este de doar trei lei, iar preşcolarii şi cei cu posibilităţi materiale reduse au intrare gratis. De asemenea, parcarea autoturismelor se află în incinta spaţiului de agrement şi nu se plăteşte. 
Conform celor declarate de Daniel Negrea, preşedintele Fundaţiei „Humanitas Gura Popii România”, fundaţie care administrează ştrandul, apa termală este extrasă de la 903 metri adâncime şi are calităţi terapeutice pentru reumatismul degenerativ şi articular, depresii şi astm bronşic. „Este de preferinţă ca vizitatorii mai în vârstă, care au hipertensiune şi cardiacii, să aibă întotdeauna controlul medical efectuat, deoarece apa conţine 1,8 grame de săruri minerale dispersat în masa unui litru, care creează presiune asupra organismului. Apa din bazinul de tratament se schimbă în fiecare zi, reuşind să se menţină calitatea apei de îmbăiere foarte bună. În bazinul mare, apa este schimbată odată pe săptămână, dar în fiecare zi este primenită cu o treime. Poate pe viitor vom construi un bazin de apă rece, deoarece mulţi care vin vor să creeze o baie alternativă. Un duş cu apă fierbinte şi o baie în apă rece pentru înot”.
Daniel Negrea a subliniat că a dorit să amenajeze o zonă de agrement pentru toţi cei care vin la băi şi este foarte mulţumit de vizitatori, care sunt deosebiţi de civilizaţi. „Ne bucurăm de un respect deosebit din partea vizitatorilor, care vin destul de mulţi la ştrand, deoarece este cea mai frumoasă zonă de agrement, pe timp de vară, din judeţul Arad. La noi nu există muzică, iar cine doreşte să facă topless are Ştrandul Neptun la dispoziţie”.    
Arbori seculari şi pepinieră
În ceea ce priveşte, împrejurimile, ştrandul are în componenţa sa, pe lângă arborii seculari şi o pepinieră, unde sunt plantaţi peste 100 de pomi. De asemenea, Castelul de la Şofronea sau Castelul Purgly de care aparţine ştrandul este în curs renovare, dar în câteva săptămâni se va deschide publicului. Aici se vor putea desfăşura întruniri, simpozioane şi nunţi, iar pentru renovare au fost folosite materiale de la Budapesta.
Fundaţia Humanitas are în vedere şi deschiderea unei noi zone de agrement, în Munţii Cordu Moma, la Bârzeşti, întrucât aici există cea mai mare concentraţie de ozon din Europa.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro