Informatii

Q STAR - la a II?a editie

05.06.2007 ⋅ 0 comentarii

Duminică, 3. iunie, la Casa de cultură din Nădlac s-a desfăşurat Festivalul-concurs de muzică uşoară al tinerilor solişti, Q STAR. La concurs a participat un număr de 14 copii şi tineri între 7 – 18 ani.
Conform regulamentului, concursul s-a desfăşurat pe categorii de vârstă 7-10 ani, 11 – 14 ani şi 15 – 18 ani.
Juriul concursului a fost format din: Stepan Ilie – compozitor (Timişoara),  Silvia Demian – directoarea Liceului de Artă Sabin Drăgoi (Arad), Elisabeta Lingurar de la acelaşi liceu, iar preşedintele juriului a fost Ovidiu Andrei Kresan – directorul Casei de cultură din Nădlac.
Ficere concurent a prezentat în faţa unui număr de aprox. 200 de spectatori un singur cântec în limba română, sau engleză, din repertoriul muzicii uşoare româneşti sau repertoriul internaţional.
După un spectacol de o oră şi jumătate, juriul a deliberat următoarele premii:
La cetegoria de vârstă 7-10 ani: Locul I : Dumitru Sonia Petra (Arad), Locul II: Igrişan Teodora (Arad), Locul III: Boca Mălina Teodora (Arad).
La categoria de vârstă 11 – 14 ani: Locul I : Popa Laura Dana (Arad), Locul II Dumitrescu Raluca (Arad) şi Bartolomei Adela (Nădlac), Locul III: Burgel Cristina (Nădlac).
La categoria de vărstă 15-18 ani juriul a acordat două premii II concurentelor: Baltă Manuela (Arad) şi Olaru Adelina (Nădlac).
Premiul Quintett se acordă numai concurenţilor nădlăcani, iar anul acesta a fost decernat de solistul trupei Cargo, Adrian Igrişan, solistei Bartolomei Adela.
Premiul Q STAR a fost acordat de juriul concursului solistei Vasiu Claudia Alexandra din Arad.
Un scurt recital de muzică uşoară a fost susţinut de premianta concursului de anul trecut Mihaela Săcui.
Din punct de vedere financiar festivalul a fost susţinut de: Primăria oraşului Nădlac, Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din Romănia, Casa de Cultură Nădlac şi Grupul Quintett, iniţiatorul proiectului. Organizatorii mulţumesc pe aceasă cale şi sponzorilor: S.C Oana SRL, Queens Pub, S.C. Milsor SRL şi Irish Pub.
După terminarea festivalui d-l Ilie Stepan a avut amabilitatea de a ne spune câteva cuvinte: „În primul rând este un fapt bun, că ne aflăm la a doua ediţie a festivalului. Este un pas înainte. Un festival câştigă notorietate după trei, patru, cinci ediţii. Aceasta însă presupune şi un nivel mai bun. Festivalul trebuie să crească în calitate. Anul acesta au fost concurenţi mai buni şi concurenţi mai puţin buni, dar toţi mai au de parcurs nişte etape. Poate şi la selecţia pieselor ar fi de comentat câte ceva. Şi în acest sens ar fi de făcut nişte paşi înainte. Ar fi bine, ca în viitor la fiecare categorie de vârstă să se dea un număr de piese obligatorii, specifice vârstei. Marea problemă e, că unii abordează piese foarte grele pentru vâsta lor. Alţii vin cu piese mai puţin pretenţioase. Repertoriul a fost foarte variat. Poate la ediţia a –III-a vom simţi un salt calitativ. Acum va depinde, cum va fi sprijinită această acţiune absolut lăudabilă... Festivalul poate deveni interjudeţean sau de ce nu internaţional, având în vedere poziţia geografică a Nădlacului. Sala şi sonorizarea au un nivel corespunzător. Dacă festivalul va continua, sunt covins că peste cinci ani va avea o notorietate lăudabilă. Nădlacul merită un asemenea festival. Multe felicitări organizatorilor”.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ştefan Doval ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro