Informatii

Stop agresiunii asupra copiilor!

06.06.2007 ⋅ 0 comentarii

Peste cincizeci de copii de la Adăpostul de zi şi de noapte pentru copiii străzii, Centrul de primire minori şi Centrul de tineret au organizat ieri o acţiune în faţa Primăriei, menită să atragă atenţia arădenilor asupra violenţei căreia îi cad victime copiii. Necesitatea unor astfel de acţiuni este justificată de cele peste patru sute de sesizări înregistrate la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului privind o diverse agresiuni asupra minorilor.
Specialiştii susţin că persoanele care decurg la acte de violenţă sunt îndeosebi taţii „Dar nu toţi cei care vin la Centru, sunt şi internaţi. I-am monitorizat, le-am oferit consiliere, am luat legătura cu familiile lor, am lucrat cu ele pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete. Din păcate, fenomenul violenţei asupra copiilor nu poate fi eradicat. Se întâmplă şi în ţările civilizate...” afirma Erika Stark, şef Serviciu consiliere şi intervenţie în regim de urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat şi exploatat, din cadrul DASPC Arad.
În cadrul acţiunii organizată de către Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Poliţie şi Primărie, copiii au beneficiat de o plimbare cu trenuleţul şi au străbătut întregul centru al oraşului împărţind pliante informative privind violenţa.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Mican ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro