Informatii

In prima parte a proiectului ?Management fara frontiere? - 14 angajati ai autoritailor locale ? invatati sa acceseze si sa gestioneze fonduri structurale

08.06.2007 ⋅ 0 comentarii

Prima fază a proiectului „Management fără frontiere" a fost găzduită de Consiliul Judeţean Arad în perioada 4-7 iunie. Acţiunea a fost desfăşurată în colaborare cu Provincia Flandra de vest (Belgia) şi Adunarea generală a Judeţului Bekes (Ungaria).
Principalul obiectiv al acestui proiect a constat în schimbul de experienţă şi transferul de cunoştinţe cu privire la managementul proiectelor europene, dezvoltarea economică regională şi turism. Cu alte cuvinte, 14 persoane angajate la primăriile din judeţ, cât şi la Consiliul Judeţean Arad, au beneficiat de traning susţinut de patru experţi belgieni, privind accesarea şi gestionarea fondurilor structurale, pe următoarele domenii: dezvoltare turistică strategică, şi stimularea antreprenoriatului în sectorul economic.
De asemenea, judeţul Bekes a fost reprezentat în proiect de zece persoane. Cei 24 de participanţi români şi maghiari au fost reprezentaţi pe două grupe de lucru: turism şi dezvoltare economică, în funcţie de priorităţile exprimate şi de localităţile pe care le reprezintă în acest proiect.
Acţiunea a demarat anul trecut, în lunile noiembrie-decembrie şi va avea o durată de 14 luni. Contribuţia financiară a Consiliului Judeţean Arad la acest proiect se ridică la 4.864 euro, iar finanţarea pe care guvernul flamand o acordă proiectului depăşeşte suma de 17.000 euro.
Agenda proiectului este una foarte încărcată de cursuri de pregătire pe dezvoltare economică, promovare turistică şi programe europene, vizite de teren la proiecte finanţate din fonduri europene. „Menţionăm că în data de 5 iunie 2007, participanţii şi experţii flamanzi au vizitat Aeroportul Arad şi Terminalul Cargo, precum şi proiectele Sapard de modernizare a staţiei de vinificaţie Păuliş, în valoare de 800.000 euro şi Pensiunea Turistică Wine Pricess Păuliş, în valoare de 280.000 euro", a declarat Mihaela Stănescu, directorul Serviciului Relaţii Externe şi Integrare Europeană din cadrul CJA, Serviciu care a gestionat acest proiect şi s-a ocupat şi de redactarea documentaţiei necesare depuneri cererii de finanţare.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro