Informatii

Din septembrie ? cursa spre Germania de la Aeroportul Arad

08.06.2007 ⋅ 0 comentarii

Preşedintele CJA – Iosif Matula – susţine că activitatea aeroportului este ascendentă

În cadrul conferinţei de presă desfăşurată ieri la Consiliul Judeţean Arad, Dan Bălăcel – directorul Aeroportului Arad a vorbit despre activitatea din ultima perioadă a aeroportului arădean. Încă de la început acesta a apreciat că Aeroportul Internaţional Arad a cunoscut o creştere vizibilă, mai ales după realizarea fuziunii cu Cargo. „Noua societate are rezultate nune, semnificativ mai bune comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut”, a afirmat directorul Aeroportului.
După cum a mai declarat acesta, printre realizările din acest an se numără suplimentarea curselor spre Italia (Verona) de la două curse săptămânal la trei, precum şi o creştere cu 260% a numărului de pasageri, mai precis de la 2228 pasageri în primele patru luni ale anului 2006, la 5790 pasageri în perioada similară a acestui an. „În plus – a mai adăugat Dan Bălăcel – am obţinut o cursă regulată cu Germania, mai precis cu Stuttgard, începând din data de 5 septembrie, tot prin Blue Air, compania care operează în prezent. Creşterea numărului de pasageri a fost posibilă şi datorită reamenajării şi modernizării aerogării, care acum permite un flux de 200 de călători pe oră, faţă de doar 50 de călători, cât era permis anul trecut.
Dan Bălăcel a mai spus că şi Terminalul Cargo a înregistrat o dezvoltare majoră, cu o creştere de 20% în primele patru luni ale acestui an (155 tone de marfă), comparativ cu perioada ianuarie – aprilie a anului trecut (130 tone de marfă). În opinia directorului Aeroportului această creştere s-a realizat mai ales după fuziunea dintre Aeroportul Arad şi Cargo: „Numai în ultimele două săptămâni s-au procesat 56 de tone de marfă, cu un flux de aproximativ 30 de curse.”
Şi Iosif Matula – preşedintele Consiliului Judeţean Arad – s-a arătat mulţumit de rezultatele fuziunii dintre Aeroportul Arad şi Terminalul Cargo, susţinând că a fost una reuşită şi că rezultatele înregistrate acum reprezintă doar primele semne. „Activitatea Aeroportului este una ascendentă, noua societate are rezultate pe termen scurt, perspectivele sunt promiţătoare şi pe termen mediu ne aşteptăm la o dezvoltare accelerată în ambele direcţii: la transportul de persoane şi la traficul de marfă. Am demonstrat că avem rezultate printr-un management performant şi un sprijin constant şi consistent din partea CJA”, a încheiat Iosif Matula.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro