Informatii

Pericol de explozie la Arad, din cauza hotilor de fier vechi

21.06.2007 ⋅ 0 comentarii

Încă o dată se dovedeşte că inventivitatea şi lipsa de responsabilitate a celor care fură fier vechi nu ţine cont de nici un pericol. Ieri noapte, hoţii de fier vechi au încercat să fure manometrele de pe magistrala de gaz europeană care leagă Aradul de Ungaria.
Doar spaima acestora a făcut ca Aradul să scape de ceea ce putea fi o explozie catastrofală. Astfel, în momentul în care încercau să demonteze manometrele, presiunea de peste 50 de atmosfere a aruncat pur şi simplu bucăţile de metal în aer, fapt care i-a pus pe fugă pe autori. Incidentul a fost sesizat de un cetăţean care se afla în zonă şi care a anunţat de îndată pompierii.  „Ne-am deplasat de urgenţă la faţa locului şi i-am anunţat pe proprietarii conductei, adică pe cei de la Transgaz. Aceştia au intervenit de urgenţă, iar noi doar am supravegheat derularea intervenţiei“, a declarat Iustin Marşieu, comandantul departamentului de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.
Pe lângă pericolul de explozie, s-au mai înregistrat şi pagube imense, mii de metrii cubi de gaz fiind împrăştiaţi în aer până la remedierea situaţiei. Pagubele urmează a fi estimate de cei de la Transgaz.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro