Informatii

Primarul Falca ? din nou printre aradeni - Intalnire cetateneasca in Gai

21.06.2007 ⋅ 0 comentarii

Primăria a continuat ieri seară seria întâlnirilor cetăţeneşti începute în debutul acestei săptămâni. După ce luni reprezentanţii Primăriei, în frunte cu edilul şef, Gheorghe Falcă, şi consilierii democraţi au ascultat problemele arădenilor din cartierul Sânicolaul Mic, ieri seară aceştia s-au deplasat în cartierul Gai, alături de câţiva directori ale instituţiilor subordonate Primăriei.
Investiţii de 650 miliarde lei vechi
În jur de 100 de cetăţeni s-au arătat interesaţi de a participa la discuţii deschise cu reprezentanţii „conducerii municipiului”. În prima parte a întâlnirii, Gheorghe Falcă le-a vorbit celor prezenţi despre proiectele pe care Primăria le-a realizat pentru municipiu în ceea ce privesc reabilitările de drumuri, introducerea sistemului de canalizare şi a apei potabile, iar apoi le-a prezentat proiectele în derulare şi cele care urmează a fi puse în practică. „În 2007 vom începe investiţii de peste 650 de miliarde de lei. Vom introduce canalizare menajeră şi pluvială în tot cartierul. Toţi cei peste 30 de kilometri de străzi vor fi asfaltate. Întreg proiectul este finanţat prin Banca Mondială şi după finalizare întreaga infrastructură a cartierului va fi completă”, a spus Gheorghe Falcă.
Edilul şef i-a mai informat pe locuitorii cartierului că anul acesta în Gai se efectuează şi lucrări pentru prevenirea inundaţiilor.
Astfel, în luna mai au început lucrări de curăţare, salubrizare şi decolmatare a canalului Ier, din zona industrială Nord – Vest din cartier. Pe strada Dunării este în curs de finalizare o ministaţie de pompare pentru prevenirea inundaţiilor. Valoarea investiţiei este de 5,52 miliarde lei vechi. O astfel de ministaţie va mai fi montată şi pe strada Fântânii. Lucrările vor începe în acest an, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 4,6 miliarde de lei.
Problemele ridicate de arădenii din Gai
Edilul şef a mai enumerat şi sumele alocate pentru biserici şi locurile de joacă pentru copii. În speţă, între anii 2004 şi 2007, pentru bisericile din Gai a fost alocată suma de 2,6 miliarde de lei, repartizată astfel: pentru Parohia Română ortodoxă – 1,65 miliarde lei, 200 milioane de lei vechi pentru Parohia Romano-Catolică şi 200 de milioane de lei vechi pentru Biserica Reformată. De asemenea, tot în cartierul Gai a mai fost amenajat şi un loc de joacă pentru copii, în faţa bisericii de pe strada Dunării, în valoare totală de 350 de milioane de lei vechi.
La finalul discursului edilului şef, arădenii prezenţi au fost invitaţi să-şi spună fiecare păsurile. Tot în acest scop, acestora li-a înmânat şi câte un chestionar realizat de primărie în care trebuie să răspundă la câteva întrebări legate de investiţiile care cred că ar fi prioritare pentru municipiu, asigurându-i că solicitările lor vor fi înregistrate şi luate în seamă.
Cele mai multe probleme ridicate de către locuitorii cartierului care au luat cuvântul s-au referit la aglomeraţia de pe şoseaua de centură, circulaţia destul de rară a tramvaielor prin cartier, canalizare, drumuri, apă potabilă şi siguranţa cetăţeanului. Edilul şef a încercat să le de răspunsuri punctuale, promiţându-le că se va preocupa pentru rezolvarea acestora.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: inf ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro