Informatii

Obligati la analize medicale cel putin o data pe an

26.06.2007 ⋅ 0 comentarii

Fiecare cetăţean trebuie să-şi facă analizele obligatoriu o dată pe an, a decis Ministerul Sănătăţii. În acest sens, va începe un program pentru urmărirea evoluţiei stării de sănătate a populaţiei. În proiect sunt implicate prefecturile, acestea trebuind să se ocupe de organizare, astfel încât funcţionarea programului să se desfăşoare conform cerinţelor ministerului. „Se va urmări prevenirea bolii, deoarece costă mult mai puţin să previi o boală decât să o tratezi. Programul va începe din data de 1 iulie. Fiecare cetăţen va primi acasă un plic în care i se va explica ce trebuie să facă şi unde să se ducă pentru efectuarea acestor ana-    lize”, a declarat prefectul Gavril Popescu.
Până la data începerii programului, Prefectura se va ocupa de evaluarea laboratoarelor de analize, pentru vedea cu care va colabora Casa de Asigurări de Sănătate.
Conform statisticilor, în judeţul Arad cele mai frecvente boli sunt cele cardio-vasculare.
N.R. Ştie cât alocă guvernul domnului prefect pentru aceste analize cu adevărat necesare? Îi spunem noi: 50 de lei. Cu această sumă enormă îţi poţi face analizele la pişu. În rest cine completează până la vreo 400 de lei?

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro