Informatii

Prezentat la Bruxelles - Proiect de 20 milioane de euro pentru dezvoltarea zonei de agrement Neptun

29.06.2007 ⋅ 0 comentarii

În perioada 20-22 iunie, la Bruxelles a avut loc un work shop al programului de dezvoltare durabilă, a bazinului Tisei, IHLET, din care fac parte 5 ţări europene. Aradul a fost reprezentat la această întrunire de către viceprimarul Tiberiu Dekany.
Întâlnirea de la Bruxelles a avut drept principal scop implementarea efectivă, în fapt prima acţiune concretă a acestui organism, după ce printr-o hotărâre de Consiliu Local emisă în anul 2000, şi Aradul a aderat la acest organism.
„S-au purtat discuţii pe teme de interes regional, cum ar fi programul pilot pentru armonizarea legislaţiei în managementul informaţiilor, realizarea unei hărţi a cadastrului social în bazinul Tisei, despre realizarea sistemului de protecţie a mediului şi prevenire a inundaţiilor în această zonă, dar şi despre dezvoltarea potenţialului economic a bazinului“, a explicat Tiberiu Dekany.
Acesta a mai precizat că în fapt IHLET îşi propune în fapt să acceseze fonduri pentru diverse proiecte ale autorităţilor partenere în acest program. În acest sens, la întâlnirea de la Bruxelles, din cele 48 de birouri locale ale IHLET, 8 au prezentat deja o serie de proiecte pe temele stabilite spre discutare. Unul dintre cele 8 proiecte a fost cel al Aradului referitor la Dezvoltarea Zonei de Agrement Neptun, proiect care vizează obţinerea unei finanţări de circa 20 milioane euro.
„Mă bucur să spun că proiectul pe care l-am prezentat a captat interesul deplin al participanţilor, inclusiv al reprezentantului Comisiei Europene care a participat la lucrări. Am fost felicitaţi pentru acest proiect care vizează transformarea Zonei de Agrement Neptun într-o reală atracţie turistică şi am fost asiguraţi că este unul dintre proiectele cele mai complexe şi cu mari şanse de a obţine finanţarea“ a mai adăugat viceprimarul Tiberiu Dekany. 

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro