Informatii

?n perioada 20-22 iunie, la Bruxelles a avut loc un work shop al programului de dezvoltare durabilă, a bazinului Tisei, IHLET, din care fac parte 5 ţări europene. Aradul a fost reprezentat la această

29.06.2007 ⋅ 0 comentarii

Conform HG nr 2288/9 dec 2004, art 5, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România poate interveni şi derula campanii de ajutorare  doar la cererea autorităţilor locale şi naţionale, aşa încât lansăm un apel către acestea să ne solicite ajutorul.
Ştefan Gherman, Coordonator Departament Management al Dezastrelor, Crucea Roşie Română ne-a declarat: „Voluntarii noştri sunt în aşteptare, gata să intervină, este nevoie doar de cererea autorităţilor, aşa cum prevede legea. Crucea Roşie îşi desfăşoară activitatea cu caracter umanitar, ca organizaţie de ajutor voluntar, auxiliară a autorităţii publice. Implicarea Crucii Roşii Române la nivel de teritoriu, în situaţii speciale cum este cazul caniculei care s-a instalat în România de o periodă de timp, este stabilită de către Autorităţile Publice Locale prin Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din care fac parte şi reprezentanţii  filialelor de Cruce Roşie”.
Până în acest moment s-au primit solicitari doar de la următoarele autorităţi: Bucureşti - filiala Sector 3 şi filiala Sector 4 şi filialele judeţene Hunedoara, Bacău, Argeş , Sibiu, Mehedinţi, Olt, Ialomiţa, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Brăila şi Teleorman. În aceste locaţii, voluntarii noştri sunt pe teren de o săptămână”.
În toate judeţele menţionate, acţiunile de distribuţie de apă potabilă şi de verificare a tensiunii arteriale s-au desfăşurat în corturi ale Crucii Roşii, mai puţin la Giurgiu, unde distribuirea s-a realizat cu ajutorul a două autovehicule ale Filialei de Cruce Roşie.
Crucea Roşie Română, în parteneriat cu compania Coca Cola, va distribui o cantitate de 45 000 de litri de apă în toate zonele care se află sub avertizarea de cod portocaliu de urgenţă. Pentru mai multe informaţii se poate accesa www.crucearosie.ro.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro