Informatii

Calin Popescu-Tariceanu, deputat de? Arad!

02.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Printre cei 5 deputaţi de Arad aleşi în urma scrutinului din 20 mai 1990 – primele alegeri libere după Revoluţie s-a numărat şi Călin Popescu-Tăriceanu, el câştigând mandatul de deputat pe listele Partidului Naţional Liberal din Arad. Cât ne-a ajutat şi cât a contat pentru Arad, asta nu mai trebuie să o spunem…
l Omul cu cel mai mare picior din lume este un nigerian de 21 de ani care poartă la pantofi numărul… 61… şi jumătate! Asta da, trai pe picior mare!
l Societatea civilă (care?) din România a ameninţat Guvernul că se va plânge Consiliului Europei, Curţii de la Haga, N.A.T.O., O.N.U. şi chiar mai… sus dacă acesta nu va modifica Legea Agenţiei Naţionale de Integrare, celebra, mai pe scurt, ANI, care obligă pe cel care pârăşte să facă şi dovada pârii, altfel pârâciosul o încurcă penal.
l O parte din armata de parlamentari locuieşte la Hotelul „Bucureşti“. Mai exact, 120, pentru a căror cazare statul român (adică noi până la urmă) plăteşte lină de lună nu mai puţin de 6.336.000.000 de lei! O grămadă de bănet, dar merită, nu?
l După prăjituri, păpuşi, băuturi, ciocolată şi pantofi purtând numele Putin, recent, în Rusia a fost lansat pe Piaţă şi… vinete murate la borcan marca… Putin!
l Deşi este situat în plin deşert unde temperaturile zilnice se învârt în jurul a 45 de grade şi unde s-ar părea că cea mai mare problemă este procuratul apei, ei bine, Emiratul Dubai nu numai că nu are probleme cu procuratul apei, ci el a devenit unul dintre marii exportatori de apă plată! De unde şi-o obţine?
Simplu: din mare cu ajutorul unor instalaţii moderne de desalinizare a apei mării.
* Dacă o da Domnul şi în tomnă Legea votului uninominal va fi, în sfârşit, acceptată de Parlament, numărul „locatarilor“ acestuia se va reduce cu 63. Puţin, extrem de puţin faţă de cât se tot discută şi mai ales ne aşteptăm noi. Dar, vorba aceea: corb la corb nu-şi scoate niciodată ochii!
* Potrivit recensământului din 2002, în România s-au construit între anii 1970 şi 1989 ‚, 2.667.504 locuinţe la bloc, care se adaugă altor 51.789 construite (tot în blocuri) în perioada 1945-1970.
* La Primăria din Timişoara salariaţii acesteia primesc pe lângă obişnuitele sporuri şi două sporuri, unice, credem în lume: sporul de… antenă (pentru cei care au televizoare, dar cine nu are astăzi televizor?), reprezentând 10% din salariul de bază şi, ultima găselniţă şi cea mai aiuritoare – sporul de… subaltern!!! Spor care înseamnă 25% (!) din acelaşi salariu de încadrare prin care, Primăria vrea, probabil, să compenseze „umilinţa“ de a fi… subordonat. Adică, de a avea un şef! Nu era mai bine şi mai puţin costisitor dacă se… desfiinţau şefii? Toţi, de la primar în jos! Sau, chiar şi el, desfiinţat? Că tot îl înjură lumea şi îl arată cu degetul?!
* Cu toate că nu mai este ministru de trei luni de zile, Vasile Blaga (P.D.) refuză să părăsească locuinţa de protocol primită în mai 2005, o locuinţă de 8 (!) camere cu o suprafaţă totală de 382,4 mp. Culmea este că mai acum vreo lună el tuna şi fulgera împotriva celor care „nesocotesc şi îşi bat joc de legi în Ţara Românească“! Aferim!
* În perioada 1958-1989 regimul ceauşist a vândut (la propriu, din păcate!) 200.000 de evrei şi cam tot în aceeaşi perioadă, aproximativ 250.000 de germani, preţul fiind de 2.000 de dolari pentru un evreu şi de la 10-15.000 de mărci pentru un etnic german care vroia să plece din ţară.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Dorgoşan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro