Informatii

Sezonul nuntilor

02.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Cu mici pauze cauzate de zilele de post, care nici nu sunt chiar aşa de numeroase în această perioadă, vara s-a consacrat ca fiind un sezon dedicat nunţilor. Mai mici, mai mari, mai spectaculoase sau mai simple, nu există sfârşituri de săptămână care să nu fie asaltate de claxoanele vesele ale coloanelor de maşini frumos împodobite care conduc mirii.

Strada Vasile Milea, acolo unde se află casa de căsătorii, este probabil cel mai fidel martor al acestor evenimente. Aşa cum spuneam sâmbătă de sâmbătă această zonă este luată cu asalt de alaiurile de nuntaşi, cu buchete imense de flori şi de maşinile împodobite cu mirese miniaturale sau doar cu baloane şi flori. Este o adevărată provocare pentru un pieton obişnuit să încerce să treacă prin acea zonă, trotuarul fiind pur şi simplu asediat de prieteni sau cunoscuţi ai mirilor, care doresc să fie alături de aceştia la marele „DA“.
Astfel se poate concluziona că în ciuda statisticilor care anunţă o alarmantă rată a divorţurilor sau a cazurilor de concubinaj, se pare că totuşi tinerii încă sunt adepţi ai oficializării relaţiilor lor. Aşa se face că nu prea există sâmbătă, cu excepţia celor în care este post, în care să nu se prezinte în faţa ofiţerului  stării civile cincisprezece, douăzeci de cupluri, mai ales în perioada de vară.
Cât priveşte ultimele tendinţe în acest domeniu, ca de obicei există o gamă extrem de largă de opţiuni funcţie de gusturile şi preferinţele fiecăruia. De la alaiurile însoţite obligatoriu de lăutari în timp ce aparatele de filmat şi de fotografiat nu mai prididesc cu imortalizarea momentului, toate acestea sub asediul claxoanelor şi până la apariţii extrem de discrete fără mare tam-tam, totul este permis.
Împodobirea maşinilor şi prezenţa unei cantităţi impresionante de flori rămâne însă o chestiune constantă, chiar dacă şi aici diferenţele sunt vizibile. În topul preferinţelor atât pentru ornat cât şi pentru buchetele oferite mireselor rămân trandafirii, chiar dacă există anumite cutume care susţin că aceştia „nu sunt  de bine“ la nunţi datorită ţepilor.
În rest, baloane, hârtie creponată, multă culoare şi veselie, dar şi agitaţia şi emoţia celor direct implicaţi: miri, naşi şi familiile lor.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Claudia Adjudeanu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro