Informatii

Celule de criza pentru monitorizarea efectelor secetei si a caniculei

03.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Ministerul de interne şi reformă în administraţie a dispus  crearea la nivelul prefecturilor a unor celule de criză funcţionale pe întreaga perioadă de vară. Acestea au drept scop monitorizarea şi evaluarea permanentă a efectelor secetei şi caniculei la nivelul judeţelor şi sunt compuse din reprezentanţi ai instituţiilor subordonate prefecturilor.
„În Arad vom avea chiar azi (n.n.ieri) o întâlnire în cadrul Colegiului Prefectural, astfel ca toate aceste instituţii, în colaborare cu noi, să fie pregătite, în stare de alertă“, a precizat Gavril Popescu.
Acesta a adăugat că în judeţul Arad nu există momentan situaţii de secetă pe nici un bazin, nici al Mureşului şi nici al Crişurilor, dar se fac raportări şi monitorizări periodice de către ASP şi DSV, atât în ceea ce priveşte afectarea oamenilor dar şi a animalelor.
Totodată la toate unităţile spitaliceşti din judeţ s-a instituit un stoc minim de intervenţie pentru eventualele victime ale caniculei.
Cât priveşte efectele secetei, prefectul Gavril Popescu a precizat că în judeţul nostrum situaţia nu este alarmantă, dar a adăugat că cei a căror cuturi au fost compromise trebuie să depună actele doveditoare şi cererile de despăgubire până la data de 31 iulie. Toate acestea vor fi verificate de către reprezentanţi ai Direcţiei Agricole Arad.

 

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro