Informatii

Conferinta internationala a asociatilor de proprietari

04.07.2007 ⋅ 0 comentarii

La Poiana Braşov a avut loc conferinţa internaţională  „Managementul  Asociaţiilor de Proprietari  – prezent şi perspective”, conferinţă la care au participat preşedintele ULALA, Dorina Lupşe, şi vicepreşedintele Vasile Arion. Cu acest prilej, conducerea ULALA a purtat discuţii cu reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei, ANRSC şi ANPC, reprezentanţi ai ONG-urilor şi specialişti cu activitate  în domeniu, reprezentanţi ai companiilor care activează în domeniul locativ şi specialişti din partea primăriilor din Rotterdam şi Woonbron (Olanda) şi ai organizaţiei Housing din Danemarca.
A mai fost organizat un curs dedicat problematicii managementului asociaţiilor de proprietari, prilej cu care au fost pregatiţi 41 de specialişti în managementul asociaţiilor de proprietari, capabili să sprijine autorităţile locale în derularea de proiecte.
Principala temartică a conferinţei a vizat însă îmbunătăţirea capacităţii autorităţilor locale şi a asociaţiilor de proprietari pentru managementul, mentenanţa şi reabilitarea fondului locativ şi îmbunătăţirea legislaţiei, impunerea unor tarife suportabile, creşterea calităţii serviciilor, reabilitarea termică a fondului locativ, oportunitatea înfiinţării tribunalelor locuinţei şi fenomenul debranşării de la servicii.
În problematica reabilitării termice a clădirilor, s-a ajuns la concluzia că se impune luarea unor măsuri de sprijinire financiară a asociaţiilor de proprietari. „În acest sens, s-a solicitat realizarea auditului energetic pentru toate imobilele, introducerea de urgenţă a fondurilor de garantare a creditelor luate pentru reabilitarea termică, TVA zero pentru lucrările de reabilitare, TVA de 9% la utilităţi, deducerea impozitului pe locuinţă până la compensarea totală a sumei investite în reabilitare şi realizarea unei bănci de date cu tipuri de proiecte de reabilitare” a explicat conducerea ULALA.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro