Informatii

Situatia pietelor din Arad verificata de viceprimarul Tiberiu Dekany

04.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Viceprimarul Aradului, Tiberiu Dekany a efectuat la începutul acestei săptămâni mai multe vizite în pieţele din municipiu, aparţinând SC TOP SA. Astfel, au fosta analizate atât stadiul lucrărilor din Piaţa Mihai Viteazul, cât şi al investiţiilor din celelalte pieţe.
Acesta a precizat că în ceea ce priveşte Piaţa Mihai Viteazul,  urmează să se deschidă oferta pentru realizarea unui studiu de fezabilitate, ce cuprinde schimbarea copertinei din Bazar, să se reamenajeze hala, respectiv, în etape, celelalte părţi din piaţă. De asemenea, Tiberiu Dekany a mai precizat că a constatat necesitatea promovării unui Proiect de Hotărâre în CLM Arad privind trecerea de la Salubritate la SC TOP SA a unui mijloc fix (toaleta publică), pentru reamenajarea acesteia şi a accesului în zona unde se comercializează flori.
Un alt element important în vederea modernizării zonei îl constituie refacerea trotuarului şi a carosabilului care împrejmuieşte Piaţa Mihai Viteazul.
În Piaţa Obor s-a încheiat o etapă importantă, ce vizează pietruirea platformei, îngrădirea dinspre Penitenciar, eliminarea staţiei de bitum din zonă , urmând să se refacă instalaţia electrică, care este subdimensionată şi învechită.
Viceprimarul a mai explicat că pentru Piaţa Catedralei s-a alocat suma de 200.000 lei pentru reamenajarea halei, aşteptându-se avizul de la Comisia de Cultură şi Monumente pentru a se putea demara lucrările.
Cât priveşte lucrările pentru piaţa Grădişte, acolo s-a alocat suma de 120.000 lei, existând deja un PUD aprobat, urmând să se elibereze terenul de garajele existente.
De asemenea, pentru Zona Alfa au fost repartizaţi 90.000 lei, în vederea amenajării unei noi pieţe în acest cartier.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro