Informatii

Strandurile din Ungaria ? magnet pentru aradeni

04.07.2007 ⋅ 0 comentarii

În ultima perioadă, tot mai mulţi sunt arădenii care preferă să-şi petreacă sfârşiturile de săptămână la ştrandurile din Ungaria. În contextul în care Aradul se mândrea până nu demult cu unul dintre cele mai mari şi mai frumoase ştranduri din ţară, am întrebat ieri câţiva arădeni ce părere au de această tendinţă a unora dintre noi de a frecventa zonele de agrement din ţară vecină.

Onisim Bogoşerl, elev: „ Personal, nu am fost la ştrand în Ungaria însă am cunoştinţe care le frecventează. Din câte am înţeles, un motiv constă în curăţenia de acolo, aspect care lasă de dorit pe ştrandul din Arad".
Erika Neteda, casieră: „La noi la ştrand e o mizerie de nedescris. Anul trecut am fost cu copilul pe ştrand şi mi s-a îmbolnăvit de la apa mizeră din bazinul mic.  Nu este posibil… Şi atunci ne mai mirăm că există o asemenea tendinţă a oamenilor de a-şi petrece timpul liber dincolo…"
Gelu Baloc, muncitor: „Eu nu frecventez ştrandurile în general, aşa că nu pot spune dacă e bine sau nu nici la Arad, nici în Ungaria. Ţine de gusturile şi pretenţiile fiecăruia".
Luzica Ket: „Prea mult zgomot şi prea multă mizerie pe ştrandul arădean. Normal că fiecare căutăm un loc cât mai plăcut pentru a ne petrece timpul liber. Din câte am înţeles nici preţurile practicate în Ungaria nu sunt extrem de mari şi firesc că toţi dorim condiţii mai bune. Aici, la Arad, se aruncă resturi de mâncare şi de ambalaje aiurea, apa din bazine e plină cu paie şi tot felul de alte mizerii… Anul trecut am fost pe ştrandul arădean cu nişte musafiri din Franţa. Mi-a fost jenă de condiţiile pe care le ofeream acolo…".
Natalia Minaglead, studentă: „Eu merg destul de rar pe ştrandul arădean, iar despre cele din Ungaria nu se poate discuta în ceea ce mă priveşte pentru că sunt cetăţean străin şi nu pot ieşi dincolo. Am auzit însă că sunt mulţi arădeni care merg acolo, mai ales în week-end-uri".
Maria Sverceak, pensionară: „Chiar pentru săptămâna viitoare ne-am propus să mergem la ştrand în Ungaria pentru că am auzit numai lucruri bune despre zonele de agrement de la ei. Pe de altă parte, nu cred că se pune numai problema condiţiilor oferite. Consider că prea mulţi ani ni s-a refuzat dreptul de a vedea ce se întâmplă în afara graniţelor ţării şi mi se pare normal ca acum, când se poate, să profităm de acest drept".

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Madiana M., Florin C. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro