Informatii

Canicula a pus stapanire pe Arad

10.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Un nou val de căldură s-a abătut de ieri asupra Aradului şi, conform prognozelor meteo, acesta ne va da bătăi de cap, cel puţin pentru următoarele trei zile. După ce săptămâna trecută meteo-sensibilii au avut de suportat tensiunea atmosferică redusă, acum, e rândul cardiacilor, vârstnicilor şi copiilor să se ferească de razele extrem de puternice ale soarelui.
După ce în urmă cu câteva zile eram nevoiţi să ne îmbrăcăm chiar cu câte un sacou, acum temperaturile au săltat la 34 de grade celsius şi după cum susţin specialiştii, ele vor ajunge chiar la 38 de grade celsius, la umbră. Insuportabil pentru unii, soarele răsfaţă însă iubitorii de plajă, chiar dacă medicii recomandă evitarea razelor solare la orele prânzului, mai precis între orele 12.00 şi 16.00. La îndemâna arădenilor, Ştrandurile de Arad, atât Neptun cât şi aşa- zisul „Bidi” au fost arhipline încă de dimineaţă. La plajă, în bazine şi la terase, arădenii, îndeosebi pensionari şi cei aflaţi în concedii sau vacanţe, au ales varianta cea mai bună de petrecere a timpului liber. „Am venit la ştrand cu fetiţa mea. Sunt în concediu şi din cauza banilor care sunt cum sunt, nu ne permitem să plecăm undeva în vreo staţiune. Aşadar, ne bucurăm de timpul acesta frumos şi venim la ştrand. Ne-am făcut abonament şi când soarele se iveşte, venim aici. În mare, sunt mulţumită de condiţiile oferite deşi aş minţi să spun că nu e loc de mai bine. În special mă refer la apa din bazine. După cum arată câteodată apa, trebuie să te gândeşti de două ori înainte de a-i permite copilului să facă baie aici,” susţine Monica, o tânără mamă.
Dacă unii fug după soare, alţii se ascund de el. Iar una dintre cele mai agreate variante ale arădenilor care se feresc de soare sunt parcurile de pe malul Mureşului sau spaţiile amenajate în jurul fântânilor arteziene. Aer curat, linişte şi răcoare… „E atât de cald încât nu putem să stăm în apartamente. Aşa că venim aici să ne desfătăm privirea şi sufletul uitându-ne la frumuseţile care ne înconjoară. E atât de liniştitor să vii aici să asculţi susurul apei şi să vezi doar verdeaţă… Vin aici, fie singur, fie cu soţia … Ne place să ne plimbăm pe mal, să stăm pe câte o bancă la umbră. Când eram mai tineri, mergeam şi pe ştrand, însă acum, soţia e destul de bolnavă, şi eu la fel, încât nu ne mai permitem să stăm la soare. E prea riscant”, afirmă Nicolae Trânc.
În contextul în care, după cum spuneam şi anterior, meteorologii anunţă caniculă şi pentru zilele ce urmează, medicii recomandă o mai mare atenţie acordată sănătăţii. Dintre sfaturile lor amintim evitarea expunerii la soare la orele de vârf, evitarea zonelor aglomerate, consumul a cel puţin 2 litri de lichide pe zi, reducerea consumului de grăsimi din alimentaţie precum şi a alcoolului şi expunerea la soare doar cu capul acoperit.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Mican ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro