Informatii

Masuri sporite pentru limitarea efectelor incendiilor de vegetatie uscata, aflate in apropierea drumurilor

10.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Pentru a evita crearea unor situaţii tragice aşa cum a fost cea înregistrată săptămâna trecută pe autostrada soarelui, Prefectura Arad a dispus instituirea stării de alertă pe tot parcursul verii.
Astfel, atât Inspectoratul Judeţean de Poliţie cât şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Garda de Mediu şi autorităţile locale din judeţ au obligaţia de a face verificări permanente pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale din judeţ.
De asemenea, autorităţilor locale pe a căror rază teritorială trec drumuri naţionale sau judeţene li s-a solicitat să traseze brazde de arături pe marginea acestora pentru a evita răspândirea eventualelor incendii ce pot izbucni pe câmpuri în aceste perioade, în mod deosebit până la finalizarea secerişului. „Aceste brazde au menirea de a limita răspândirea incendiilor în cazul izbucnirii lor şi de împiedica ajungerea lor pe şosele, astfel ca traficul auto să nu fie afectat sau periclitat“ a explicat Gavril Popescu.
Cât priveşte zonele cele mai expuse unor astfel de incidente, prefectul Aradului a explicat că o atenţie sporită se va acorda traseelor Arad-Pecica-Nădlac, pe DN 7, Arad-Lipova dar şi drumului spre Timişoara.
În toată această perioadă echipaje ale poliţiei rutiere şi ale gărzii de mediu vor efectua deplasări permanente şi controale intensificate pe toate drumurile cu trafic intens din judeţ.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro