Informatii

Liberal-democratii isi ataca fostii colegi

13.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Sever Jurcă, preşedintele PLD Arad, a declarat în cadrul conferinţei de presă de ieri că,  Conferinţa judeţeană, la fel cu Adunarea Generală de la Municipiu, a ales o echipă de conducere foarte bună, formată din oameni competenţi, cu multă experienţă, dar şi mulţi tineri, precum şi multe femei. „Regulile democraţiei interne au fost respectate întru-totul, în sensul că fiecare candidat a avut posibilitatea de a se prezenta, pentru a-şi face cunoscute opiniile şi pentru ca delegaţii să aleagă în cunoştinţă de cauză, iar alegerile s-au făcut uninominal, pentru fiecare funcţie în parte”.
Biroul Executiv Municipal a stabilit responsabilităţile vicepreşedinţilor si a numit un număr de opt coordonatori pe zonele stabilite în municipiu. Astfel, Marius Ioja este vicepreşedinte responsabil cu relaţia cu mediul de afaceri, Delia Năsui este vicepreşedinte pentru relaţia cu societatea civilă, Oana Elena Vancu este vicepreşedinte responsabilă cu strategia de promovare şi comunicare, Dan Cancel este vicepreşedinte pentru relaţiile instituţionale şi pentru probleme juridice, iar Florin Radu Nicoară este vicepreşedintele responsabil cu contrucţia şi dezvoltarea organizaţiei. Coordonatorii celor opt zone sunt: Codru Decebal Grădinariu pentru zona Centru I, Laura Taha – Centru II, Florin Constantiniu – Vlaicu I, Viorel Dinu – Vlaicu II, Lenuţa Borlea – Micălaca, Laura Ţolea – Alfa si Pârneava, Cristina Pop – Grădişte, respectiv Mara Vasiu pentru zona Aradul Nou, Subcetate şi Sânicolaul Mic.
Clubul Liberalilor de Dreapta
De asemenea, BEx Municipal a decis înfiinţarea Clubului Liberalilor de Dreapta care va debuta în prima parte a lunii august cu o dezbatere pe tema  „Salvarea liberalismului şi a dreptei romaneşti“. Animatorul Clubului Liberalilor de Dreapta va fi Dan Aurel Banciu.
Dacian Ţolea, preşedintele organizaţiei municipale şi candidat pe listele PLD pentru alegerile europarlamentare a subliniat că „ultimele măsuri ale guvernului Tăricveanu-Hrebenciuc, cum ar fi amânarea la limită a alegerilor euro-parlamentare, acordarea „pensiilor electorale” şi pregătirea „compensării electorale” a medicamentelor pentru anul 2008, consacră „trecerea României de la faza de stupid people la cea de stupid party”. „Aceste măsuri de tip salam electoral, cum le denumesc polonezii, vor pune într-un real pericol politica economică a României şi vor spulbera sentimentul de simpatie şi de încredere pe care l-am câştigat în ultimii ani în rândul investitorilor şi al instituţiilor internaţionale. Prin acest tip de măsuri, populiste, PNL demonstrează că este un partid stupid, tot ceea ce întreprinde, din perspectiva liberalismului, fiind lipsit de sens, gol complet de conţinut, de temei liberal şi moral.”
PNL - un partid stupid
În legătură cu aprecierile făcute de Cristian Stragea vizavi de constituirea PLD şi de alegerile interne din cadrul organizaţiei municipale a PLD Arad, Dacian Ţolea a precizat că „lipsa stupefiantă a unor noţiuni elementare, cum ar fi reprezentarea intereselor într-o democraţie deschisă şi pluralistă, se înscrie în politica stupefiantă, de stupid party, a PNL, la nivel naţional şi internaţional. “Ceea ce înţelege Stragea din noţiunea de grupuri de opinie şi interese este pe undeva firesc, deoarece interesele care se manifestă la nivelul PNL sunt, în genere, nelegitime, din perspectiva liberalismului şi a democraţiei liberale. Aceste grupuri de interese nelegitime l-au adus pe el în toate funcţiile deţinute până acum, de la prefect la preşedinte, aşa că, pentru o mai bună înţelegere a democraţiei îi transmitem un textuleţ scris de specialiştii unor ONG-uri pe care PNL le cultivă pentru a se folosi de ele în economia alegerilor europarlamentare, dar pe a căror activităţi şi misiune nu dă, ca de obicei, doi bani, aşa cum face, de altfel şi cu pensiile electorale, care nu au alt scop decât menţinerea lor la guvernare cât mai mult timp posibil şi cu orice preţ”.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro