Informatii

Pesedistii s-au intalnit cu aradenii anti-Kaufland

13.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Liderii Organizaţiei Municipale a Partidului Social Democrat Arad au participat miercuri, începând cu ora 18.00, la întâlnirea cetăţenească desfăşurată în cartierul Funcţionarilor. Aproximativ 50 de locuitori ai acestui cartier s-au adunat, în pofida condiţiilor meteorologice nefavorabile, în parcul din spatele Complexului Kaufland, pentru a-şi transmite nemulţumirile vizavi de construcţia ridicată pe terenul fostului Stadion Vagonul.
Printre aspectele semnalate se numără sistematizarea defectuoasă a zonei, aprovizionarea cu mărfuri a magazinelor respective efectuându-se de pe domeniul public, respectiv din strada S. Bărnuţiu, folosindu-se autovehicule de mare tonaj; sistemul de ventilaţie al construcţiei nu este antifonat, provocând disconfort pe timpul nopţii, zgomotul produs cumulându-se gălăgiei provenite de la tirurile care aprovizionează magazinele.
De asemenea, lucrările executate pe domeniul public sunt de proastă calitate şi nu acoperă întreaga zonă, aşa cum prevedea proiectul iniţial, prezentat cetăţenilor în faza consultărilor publice. De altfel, cetăţenii din zonă acuză Primăria că a permis modificarea proiectului în repetate rânduri, astfel că în momentul de faţă el diferă semnificativ faţă de cel iniţial. Una dintre cele mai mari nemulţumiri o reprezintă modul de execuţie a lucrărilor de construcţie, prilej cu care au fost tăiaţi peste 50 de nuci ce împrejmuiau stadionul demolat. Asta în condiţiile în care nucul este protejat printr-o lege specială.
„În cadrul discuţiilor ni s-a adus la cunoştinţă că oamenii nu sunt băgaţi în seamă de autorităţi. Adresele pe care le-au înaintat diverselor instituţiilor, pentru a le veni în ajutor, au primit răspunsuri evazive, fiecare instituţie declinându-şi competenţa în favoarea alteia. Am fi dorit să vină şi primarul Gheorghe Falcă împreună cu noi, să le explice oamenilor cum le va rezolva problemele, însă domnia sa a fost în alt cartier, continuându-şi seria deplasărilor electorale prin Arad” a declarat vicepreşedintele Marian Melinte.
La rândul său, liderul Organizaţiei Municipale a PSD Arad, Dorel Căprar, le-a dat asigurări celor prezenţi că va face, împreună cu reprezentanta PSD în Consiliul Local, Alexandra Braica, prezentă şi ea la întâlnirea de ieri, demersuri pentru soluţionarea unora dintre problemele semnalate. La întâlnire au mai participat Florin Remeţan, preşedintele interimar al organizaţiei Judeţene PSD Arad şi Daniel Bălan şi Dorin Stoichescu, vicepreşedinţi ai Organizaţiei Municipale.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro