Informatii

Aradenii ? despre invatamantul romanesc

14.07.2007 ⋅ 0 comentarii

În urmă cu două zile, Traian Băsescu a spus că România are cel mai slab sistem de educaţie. El a subliniat că educaţia din România este mai proastă chiar şi faţă de cea din statele vecine, şeful statului declarând că multe universităţi din România „eliberează doctorate pe bandă rulantă, ca într-o secţie de uzină“, acesta menţionând că în învăţământ sunt „cultivate mediocritatea şi compilaţia“ în detrimentul excelenţei şi al inovaţiei. În contextul celor declarate de către preşedintele Traian Băsescu, părerile arădenilor sunt împărţite la acest capitol.

Cristina Bărtean, profesor: „Din nefericire învăţământul românesc a rămas la nivelul de pe vremea comunismului. Profesorii nu s-au adaptat încă la cerinţele Uniunii Europene şi mai alea ale elevilor, dornici să înveţe într-un alt stil. ”
Anonim: „Nu ştiu ce să vă spun despre învăţământ. E aşa cum e, noi altul nu ştim”.
Maria Rădac, pensionară: „Dacă stă tot timpul pe internet,  firesc că acel copil nu va mai fi atras de învăţătură, calculatorul distrăgându-i atenţia. Pe de altă parte însă, am auzit că se practică şi şpaga în şcoală practică ce nu face cinste învăţământului românesc.”
Zaharia Iagăr: „Nu am urmărit declaraţia preşedintelui Băsescu, însă ideea e că ar mai fi multe de modificat în învăţământul românesc. Asta din nefericire”.
Emilia Balint, pensionar: „Nu. Eu nu cred aşa ceva. Avem un învăţământ care a dat intelectuali de marcă, care ne fac cinste peste hotare. Eu zic că în mare parte, totul depinde de copii. Şi eu am la şcoală nepoată şi ştiu ce spun. Profesorii îşi fac treaba, însă depinde de elev dacă vrea sau nu să înveţe, că vă daţi seama şi pentru un cadru didactic este o mândrie să-şi vadă elevul dobândind rezultate bune în diverse domenii”.
Mihai Hengyel, constructor: „Din păcate, declaraţia preşedintelui este justificată. După cum s-a văzut la examene, cum pot să pretindă profesorii de la elevi noţiuni pe care ei înşişi nu le cunosc. Şi atunci ne mai mirăm că totul merge anapoda”.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Mican; A. M. Stoica ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro