Informatii

Crestinismul si materialismul contemporan

18.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Interviu cu Marcel Ţărmure, pastor Biserica Adventistă

- De ce Biblia condamnă banii şi bogăţia ?
- Cred că niciodată în istorie, lumea nu avut aşa mulţi bani în circulaţie şi niciodată banii nu au avut aşa de mare căutare ca astăzi! Stimaţi prieteni, Biblia nu condamnă banii! În fond banii sunt amorali ei nu sunt nici răi nici buni, însă Biblia avertizează asupra iubirii, ataşamentului păgubos faţă de bani! Acest lucru este un mare rău. Pentru a întări această declaraţie doresc să citez din Biblie următorul pasaj: „Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri”. (1Timotei 6:10). Textul este foarte limpede: iubirea de bani aduce necazuri şi nu în mod necesar mulţimea lor. Un sărac poate fi la fel de lacom de bani ca şi un om putred de bogat. Dumnezeu, în mila şi atotştiinţa Sa, avertizează pe om înainte de a fi prins în acest vârtej fatal al iubirii de bani care va fi deznodământul şi anume pierderea credinţei şi multe chinuri.
- Şi totuşi, sunteţi de acord că banii sunt necesari ?
- Fără îndoială, mai ales când poştaşul îmi aduce factura de telefon sau de electricitate mi se reaminteşte această realitate cruntă. Banii sunt o convenţie umană prin care  ne plătim comoditatea, ne satisfacem de cele mai multe ori cu ei doar necesităţile închipuite, însă aş dori să vă spun totuşi, că cele mai importante realizări din lume nu sunt lucrurile şi nu se pot cumpăra cu bani.
- Ne puteţi oferi un exemplu pentru a putea înţelege mai bine ?
- Desigur! Ceea ce voi spune este ceva ce nu-mi aparţine însă e prea adevărat ca să nu spun în aceşti termeni: cu bani poţi cumpăra un pat, dar nu odihnă!; cu bani poţi cumpăra cărţi, dar nu înţelepciune!; cu bani poţi cumpăra medicamente, dar nu sănătate!; cu bani poţi cumpăra o casă (vilă, hotel), dar nu o familie!; cu bani poţi cumpăra bijuterii, dar nu frumuseţe!; cu bani poţi cumpăra chiar o icoană, o Biblie, dar nu şi un Mântuitor!; Stimaţi prieteni, adevărata noastră nevoie este Dumnezeu, pentru că El este unicul care asigură totul pentru noi. El cunoaşte nevoile noastre şi este grabnic în bunătatea Sa de Tată să le satisfacă, de aceea Domnul Isus spunea: ”Nu vă îngrijoraţi...” (Matei 6:25 p.p.)
- E limpede că această alergare după bani ne-a schimbat şi pe noi românii. Care ar fi sfatul lui Dumnezeu pentru noi?
- E adevărat că dorinţa nesăbuită de avea bani, cât mai mulţi bani, îi schimbă pe oameni. Omul devine mai egoist, stresat, nemulţumit, familia devine fragilă, omenirea condamnată la invidie şi distrugere şi întreb: oare merită ?! Cred că acela care nu are decât bani este foarte, foarte, foarte sărac!!! Sfatul Bibliei este: „Încrede-te în DOMNUL din toată inima ta, nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.” (Proverbe 3:5-6). Aceasta ar fi soluţia: să ne încredem în bunătatea lui Dumnezeu!  El a creat o lume completă în care omul să nu ducă lipsă de nimic, însă omul în dorinţa sa nesăbuită distruge pământul doar pentru a avea bani şi nimic mai mult! În încheiere, iubiţi prieteni, vă reamintesc faptul că „nimeni nu poate sluji la doi stăpâni” şi lui Dumnezeu şi himerei bogăţiilor. Slujiţi-L pe Dumnezeu!.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro