Informatii

Doborati de caldura...

18.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Temperaturile ridicate care s-au înregistrat în ultima perioadă ne-au cam dat bătăi de cap. Derutaţi de aşa căldură, moleşiţi şi fără vlagă, arădenii abia că mai pot suporta aceste luni toride de vară. În sondajul nostru de astăzi am vrut să aflăm cum se feresc ei de căldură, cum mai suportă aceste temperaturi care depăşesc 40 de grade Celsius:

Gaşpar Rozalia, asistent medical: „Din câte îmi aduc eu aminte prin 1960 am mai avut parte de aşa călduri. Caniculă în toată regula, abia suportăm… Consumăm multe fructe, legume şi lichide. Eu una mă feresc cât pot, ies din casă până la ora 10.00, îmi termin toate treburile, apoi mă refugiez la umbră în casă. Până şi florile din ghivece se usucă, se ard pur şi simplu, cu toate că le ud de mai multe ori pe zi…"
Crişan Irina, pensionară: „Foarte greu facem faţă caniculei. Eu şi sunt bolnavă cu inima, am trecut la viaţa mea prin două preinfarcte, aşa că vă cam daţi seama cât de bine îmi prinde căldura asta. Încerc să mă feresc pe cât posibil şi să consum foarte multe lichide."
Aurel, sudor: „Eu nu mă plâng de căldură. Îmi este bine, cel puţin până acum, Doamne ajută, nu am avut probleme. Mă şi feresc…umblu numai pe la umbră, stau în casă la răcoare la orele prânzului, mănânc sănătos…aşa că nu văd de ce ar trebui să mă simt rău."
Florenţa Rusu, tâmplar: „Aşa şi aşa! Nu suntem obişnuiţi totuşi cu aşa temperaturi. Nu-mi aduc aminte de când nu am mai avut parte de aşa temperaturi toride. Nu ies din casă fără o sticlă de apă la mine. Consum foarte multe lichide. Oricum avem o vară…caniculară!"
Iuliana Ardelean, pensionară: „Încerc să-mi rezolv treburile până la ora 10.00, ca apoi să stau în casă. La orele de prânz nu am ce căuta pe afară, este foarte cald…Ne protejăm cât putem, purtăm pălării, consumăm multă apă, mâncăm fructe. Sper să treacă cât mai repede aceste luni."
Foghiş Aurelia, muncitoare: „Am norocul că sunt în concediu. Dacă eram la lucru nu ştiu cum suportam. Până acum este bine. Consum multă apă şi cât de cât încerc să nu ies din casă în intervalul 13.00 – 17.00. Nu-mi aduc aminte în ce an am mai avut parte de aşa temperaturi, este riscant oricum, trebuie să avem mare grijă şi să ne ferim de razele soarelui."

Sursa: Informatia Aradului

Autor: .M. Stoica, C. Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro