Informatii

Inspectorii OJPC la strand

21.07.2007 ⋅ 0 comentarii

În condiţiile în care ştrandurile arădene sunt luate cu asalt în această perioadă, inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au întreprins o acţiune  de verificare a condiţiilor e comercializare şi etichetare a alimentelor comercializate în aceste zone de agrement.
„Au fost verificaţi 22 de operatori economici şi au fost constate  deficienţe precum: neafişarea autorizaţiilor de funcţionare sau orarul de funcţionare, materii prime pentru preparate culinare nedepozitate în condiţiile recomandate de producător, mijloacele de măsurare neverificate metrologic în termenul legal, neinformarea consumatorilor cu privire la gramajul pe porţie, neafişarea preţurilor practicate, comercializarea echipamentelor pentru baie fără ca acestea să fie însoţite de elemente de identificare – caracterizare sau cu aceste elemente neredactate în limba română, comercializarea  de colaci de baie pentru copii neinscripţionate cu avertismente precum Atenţie! A se folosi doar sub supravegherea părinţilor”, afirmă ec. Gheorghe Sechel, director al OJPC Arad.
În cadrul acţiunii au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale din care 16 avertismente şi patru amenzi în valoare de 12.000 de lei.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro